A szegedi DK-sok szerint nagy siker az előválasztás

Belföld, 2021.09.23

Mivel Tóth Péter betegség miatt távol maradt a Jobbik és a DK szokásos csütörtöki sajtótájékoztatójától, írásban foglalta össze mondandóját a déli határszakasz védelmének fontosságáról.

Binszki József Binszki József ugyanakkor személyesen számolt be az előválasztási kampány legújabb fejleményeiről.

Úgy látszik, igazam volt ismételten és a kormány továbbra is követi a munkámat Európa déli kapujában. A tegnapi napon, Orbán Viktor és Andrej Babis látogatást tett Röszkén, és elmondták ugyanazokat a problémákat, amiket már a múlt hónapban is elmondtam a szokásos sajtóreggelinken. A fokozódó migrációs terhelés és az embercsempészet professzionalizálódása mellett, Orbán Viktor elfelejtette a nagyérdeműt tájékoztatni arról, hogy tized akkora - rendvédelmi állománnyal akarja megvédeni "Brüsszelt" - mint korábban – írta sajtónyilatkozatában Tóth Péter, a Csongrád-Csanád megyei 2-es választókörzet jobbikos előválasztási jelöltje.

Binszki József ugyanakkor személyesen számolt be Dobrev Klára szerdai szegedi fórumáról. Azt mondta, hogy az eső ellenére rengetegen jöttek el, és hatalmas sorok kígyóztak az előválasztási pultoknál is. A DK-s jelölt azt mondta, hogy információik szerint a párt miniszterelnök-jelöltje fölényesen vezet a voksoláson három napot követően, és elképzelhető az is, hogy nem kell második fordulót tartani a miniszterelnökségre aspirálók között, hiszen, ha a Demokratikus Koalíció jelöltje 50 százalék fölött teljesít, akkor szükségtelenné válik az újabb kör.

A Csongrád-Csanád megye egyes választókörzetében induló Binszki József egyébként a napokban vitázott a Partizán szervezésében lebonyolított előválasztási fórumon Szabó Sándor szocialista országgyűlési képviselővel. A másfél órás vitát nem akarta kommentálni a DK-s jelölt, de szerinte Szabó Sándor nem tudta érdemben bebizonyítani, hogy a lehető legtöbbet tette a szegediekért és a város környéki települések lakosaiért az alatt a nyolc év alatt, mióta a parlamenti padsorokban ül.

Binszki József szerint nagyon fontos lenne egy átfogó közlekedési fejlesztési tervet készíteni Szegeden, ugyanis a jelenlegi úthálózat rossz, az autós közlekedés pedig katasztrofális a városban. Ennek alapja a harmadik híd megépítése lenne, ugyanis az új átkelő nélkül szinte lehetetlen változtatni a jelenlegi állapotokon. A parkolás is egy neuralgikus pont Szeged életében, ugyanis mind a belvárosban, mind a távolabbi városrészekben megoldatlan az autók elhelyezése. Véleménye szerint mélygarázsokat kellene építeni a belvárosi parkok alá, és így megvalósulhatna az a régi elképzelés, hogy a Tisza Lajos körúton belüli utcákon megszűnjön az autós közlekedés.

Ehhez persze nem elegendőek a város erőforrásai, mindenképpen kormányzati támogatásra lesz szükség a szegedi vízi, közúti, vasúti és légi közlekedés megújításához és korszerűsítéséhez. Binszki József abban bízik, hogy jövőre egy olyan kormány kerül hatalomra, amelyik támogatja Szeged törekvéseit, és nem kicsinyes politikai érdekek mentén osztja a támogatásokat az önkormányzatoknak.
(Webrádió)

Címkék

Binszki József
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!