A szegedi Norbi Update még kitart

Belföld, 2022.12.15

Akadozik a szállítás, ha nem változik a helyzet, akkor a szegedi Norbi Update Shop & Bistro is végleg lehúzhatja a rolót. A Rókusi körúti Tesco Extrában található üzletben is nagy a bizonytalanság, az árukészlet is egyre szűkösebb.

Norbi Update Szeged
Amint arról a Telex december 13-i cikkében beszámolt, nehéz helyzetben van a Schobert Norbert nevével fémjelzett Update-üzlethálózat, hiszen több üzlet is bezárt, amelyet az olvasók jeleztek a portálnak fotókkal is alátámasztva. Mint írják, Csongrád-Csanád megyében bezárt páldául a hódmezővásárhelyi üzlet, a szegedi viszont még tartja magát, derekasan küzd annak ellenére, hogy az ellátási gondok az üzlet árukészletén is megmutatkozik.

Szintén szünetel Norbi webshopja, a norbi.hu is, ahol technikai okokat, illetve költözést jelöltek meg a szüneteltetés okaként. 

A Telex ugyanakkor tudni véli, hogy a Schobert család komolyan fontolgatja egy külső befektető bevonását a tulajdonosi körbe. A bevonni kívánt szereplő nagyobb Norbi cégénél - írja a portál. 

Ugyanakkor a Telex arról is írt, hogy pár hónappal ezelőtt került be Orbán Áron (Orbán Viktor fiatalabbik öccse) a Norbi Update Lowcarb Zrt. igazgatóságába. 

A 24.hu információi szerint a Norbi Update Zrt.-nek új szakmai és pénzügyi partnere lesz, amely a VIV csoporthoz tartozó egyik cég. 

Schobert Norbi a vezetéstől hátralép és "az egészségi állapotában bekövetkezett változásokra" hivatkozva a termékfejlesztéssel kíván foglalkozni, míg a fitnessguru felesége, Rubint Réka átveszi a marketing és PR feladatokat, az operatív működést pedig egy új szakmai stáb fogja végezni a hírek szerint. 

A Rókusi körúti Tesco Extrában található szegedi Norbi Update üzlet egyelőre nyitva tart, igaz a nyitvatartáson is karcsúsítottak picit. Szegeden egyébként nincs másik Norbi Update Shop & Bistro, amely egyébként franchise rendszerben működik.

Információink szerint az már augusztus végén érezhető volt, hogy valami nem stimmel, hiszen a rendelések ellenértékét is azonnal ki kellett egyenlíteni, ugyanakkor nem sokkal ezután a szállítással is gondok adódtak.

Úgy tudjuk, a szegedi üzlet december elsején kapott nagyobb szállítmányt, azóta jelentős az áruhiány, akadozik a szállítás, amely az üzlet árukészletén is meglátszik.

Olyan slágertermékek hiányoznak, mint a szénhidrát csökkentett Low Carb kenyér, a különböző Update tejtermékek, vagy a karácsonykor nagy számban fogyó mákos bejgli, utóbbiból a szegedi üzlet korábban sikeresen feltankolt, ezért még elérhető. 

Azt egyelőre nem tudni, hogy a szegedi bolt meddig tud kitartani, hiszen ha nem kapnak árút, akkor értékesíteni sem tudnak, a több százezres béleti díjat pedig ki kell fizetni, nem is beszélve a bérköltségről és a rezsiről.

Úgy tudjuk, hogy több Norbi Update franchise bolt tulajdonosa is megpróbált érdeklődni a jövőt illetően, azonban érdemben nem kaptak választ a kérdéseikre az illetékesektől. 

Termékutánpótlás hiányában könnyen lehet, hogy a szegedi franchise is a többi bezárt üzlet sorsára juthat az év végén vagy a jövő év elején. Reméljük, hogy ez nem fog megtörténni, hiszen nem lenne jó, hogy szegedi munkavállalók veszítsék el a munkájukat. 

Őszintén reméljük, hogy a helyzet hamarosan megnyugtatóan rendeződik. 
(Webrádió)

Címkék

Norbi Upadte Szeged
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!