A szegedi PENNY üzletek sem nyitnak ki december 24-én

Belföld, 2023.11.22

A diszontlánc közleményt adott ki, mely szerint az összes magyarországi üzletét zárva tartja december 24-én, viszont előtte hosszított nyitvatartással várják a vásárlókat.

Penny logó Amint arról korábban többek között az Index is beszámolt, december 24-én zárva tartja üzleteit a Lidl, valamint a Rossmann is. Ehhez a sorhoz csatlakozott most a PENNY, amely 230 üzletét tartja zárva szenteste, viszont december 22-én és 23-án meghosszabbított nyitvatartással fogadják a vásárlókat. A döntés természetesen a PENNY Magyarország 3 szegedi üzletét is érinti, azok sem nyitnak ki december 24-én.  

A PENNY vezetése egyébként a munkavállalói és a vásárlói érdekeket megvizsgálva, továbbá a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) megkeresésére is reagálva döntött úgy, december 24. és 26. között valamennyi üzletét egységesen zárva tartja. Egyébként nem példa nélüli a döntés a PENNY életében, hiszen 2016-ban egyszer már döntött úgy a cég, hogy boltjait egységesen zárva tartja december 24-én, akkor a szenteste vasárnapra esett.

„A magyar hagyományok szerint a család december 24-én, azaz Szentestén gyűlik össze. Idén a PENNY döntésnek köszönhetően valamennyi munkatársunknak ismét lehetősége nyílik ezen a napon már a készülődés időszakát is a szeretteivel tölteni. Természetesen a döntés meghozatala során a vásárlóink érdekeit is szem előtt tartottuk, így számukra hosszabb nyitvatartási időt biztosítunk az ünnepet megelőző napokban” – mondta Kazatsay Eszter, a PENNY magyarországi kommunikációs vezetője.

A PENNY Market Kft. 1996 óta működik Magyarországon, a diszkontláncnak jelenleg 230 üzlete és 3 logisztikai központja van hazánkban és közel 5000 főt foglalkoztat.  
(Webrádió)

Címkék

Penny December 24 Nyitvatartás
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!