A SZIN-en szelfiztek az ellenzéki pártelnökök, gyűlnek az aláírások az előválasztásra

Belföld, 2021.08.27

Jakab Péter és Gyurcsány Ferenc is ellátogatott a Szegedi Ifjúsági Napokra szerdán este, és sok fiatallal beszélgettek a Partfürdőn. Többek között erről is beszámoltak a Jobbik és a Demokratikus Koalíció képviselőjelöltjei csütörtöki sajtótájékoztatójukon.

Igencsak felpörgött az előválasztási kampány Szegeden, ugyanis a két legerősebb ellenzéki párt vezetői látogattak a városba szerdán. Tóth Péter, a Csongrád-Csanád 2-es választókörzet jobbikos jelöltje három helyszínen is gyűjtötte az aláírásokat a városban, és ebben segítette Jakab Péter is, a párt első embere.



A kiskundorozsmai fórumon a 12 ezer lakost számláló városrész főbb problémái kerültek szóba. Mintha ez a településrész kezdene leszakadni Szegedhez képest – fogalmazott Tóth Péter. Ennek egyik oka az, hogy nagyon nehéz eljutni Dorozsmáról a város többi részébe, ugyanis rendkívül leterheltek az utak.

Binszki József, a DK képviselőjelöltje – aki a megye 1-es számú választókörzetében indul - szintén az ellehetetlenülő szegedi közúti közlekedésről beszélt. A problémára most rá tett egy lapáttal a Belvárosi híd szegedi hídfőjének általános rekonstrukciója. Már most látszik ugyanis, hogy az iskolakezdéskor teljes káosz lesz, Újszeged és Szeged között nagyon meg fog nőni a közlekedésre fordított idő. Már Szegeden is olyan a helyzet lassan, mint Budapesten – fogalmazott Binszki. Ott ugyanis a számítások szerint egy autós életéből másfél évet a közlekedési dugókban tölt. A mostani helyzet is rámutat a harmadik híd megépítésének szükségszerűségére, amit a kormány 2010 óta folyamatosan megígér, de szisztematikusan elszabotálja a megépítését. A szegedi közlekedés problémáit a szerdán este a Hungi Vigadóban tévés felvételen résztvevő Gyurcsány Ferenc is megtapasztalhatta. Mivel ő vezetett, helyi kísérői segítségével elég bonyolult útvonalon jutott át Újszegedre, ahol kilátogatott a SZIN-re. Binszki József elmondta, hogy a zenei fesztiválon résztvevő fiatalok azonnal körbevették a politikust, beszélgettek vele, és rengeteg szelfit is készítettek a DK elnökével. Ugyanez volt jellemző Jakab Péter estéjére is, aki a Csanádi utcai piacról érkezett a Partfürdő bejáratához. Ott fiatalokkal és idősebbekkel is beszélgetett, majd bement a SZIN-re. Tóth Péter beszámolója szerint itt szintén a szelfizések jelentették a fő eseményt, de a Jobbik elnöke megvárta Majka fellépését is, és végig ottmaradt a koncerten.

Persze a kampány tovább folytatódik a hosszú, zenés éjszaka után is, így mindkét szegedi jelölt arról beszélt csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján, hogy egy reménybeli kormányváltás kedvezőbb helyzetbe hozhatná Szegedet, melyet a fideszes kormány látványosan büntet amiatt, hogy a kormánypártnak nem igazán termett babér a városban 2010 óta. Binszki József és Tóth Péter is hangsúlyozta, hogy bővíteni kell a város közlekedési útvonalait, a főbb csomópontokat 2x2 sávos utakkal kell összekötni. Rendkívül fontos még, hogy növeljék autópályák lehajtóinak számát, így például Szőregnél mindenképpen indokolt lenne egy ilyen kapcsolódási pont.

A legfontosabb azonban az, hogy végre épüljön a Tiszán egy új közúti és vasúti átkelő, mert ennek hiányában a két jelenlegi híd túlságosan leterhelt lesz, és folyamatosan fel kell majd azokat újítani. Szerdai látogatásán mind Jakab Péter, mind Gyurcsány Ferenc elmondta: Amennyiben győz az ellenzéki összefogás jövő tavasszal, az új kormány egyik első intézkedése a szegedi harmadik híd megépítése lesz. Binszki József és Tóth Péter is megerősítette, hogy a kormányváltás egyik előfeltétele egy sikeres előválasztási kampány, amely most komoly lendületet vett. Azt mondják, nem számolgatják az összegyűlt aláírásokat, de biztosak abban, hogy mind Dobrev Klárának, mind Jakab Péternek már összegyűlt a szükséges 20 ezer ajánlás. Mint ismert, a két legerősebb ellenzéki párt a két szegedi választókörzetben támogatja egymás jelöltjeit.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!