A Talentum Alapítvány az Önkéntesség Támogatásáért közleménye

Belföld, 2021.01.22

    Budapest, 2021. január 22., péntek (OS) - Az önkéntesség összeköt... - 25 évvel ezelőtt alulról induló kezdeményezésként Talentum Önkéntesképzőt hirdettek meg Szegeden, amelynek igénye megalapozta az önkéntesség terjesztésért és a társadalomfejlesztésért folytatott negyedévszázados munkát, és a Talentum Alapítvány az Önkéntesség Támogatásért nevű szervezet létrejöttét 2002-ben.

Az alapítvány által működtetett Megyei Önkéntes Centrumban szakmai programokkal ünneplik meg a jubileumot, amelynek fókuszában az önkéntesek bevonása és a fogadó szervezetek fejlesztése áll. Az önkéntesség összeköt... jelmondat befejezése felhívja a figyelmet arra, hogy az önkéntesség olyan érték, amely mindenkinek mást jelent, mégis egyaránt fontos minden civil területen.
A szervezet másik egységében, a Fejlesztő és Módszertani Központban a nonprofit szektor fejlesztése áll a középpontban. Az elkötelezett civil szervezetek közel állnak az emberi problémákhoz és a valós kihívásokhoz, ezért hatékonyan és rugalmasan tudják azokat kezelni. A szervezetek számára csoportos és online képzéseket, szervezetfejlesztést és együttműködést segítő eseményeket tartogat 2021.
A jubileumi év védnöke Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója, aki példaként szolgál az önkéntesség iránti elkötelezettségre, a színházi önkéntesség támogatására, a civil szektorral megvalósított szakmai együttműködésre.
Érdemes ellátogatni a szervezet megújult honlapjára, és beküldeni az emlékkönyvbe a jelmondat folytatását személyes élményekkel, tapasztalatokkal gazdagítva.


Kiadó: Talentum Alapítvány az Önkéntesség Támogatásáért

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!