A tervezettnél magasabb bevételekkel zárta Zalaegerszeg a múlt évet

Belföld, 2022.05.12

A tervezetthez képest minden közhatalmi bevétel magasabb lett az elmúlt évben Zalaegerszegen - ezzel a megállapítással fogadta el a zárszámadást csütörtökön a zalai megyeszékhely közgyűlése - közölte a testület ülését követő sajtótájékoztatón a polgármester.

Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) kifejtette: a helyi iparűzésiadó-bevétel összegét tavaly 3,4 milliárd forinttal tervezték - eredetileg meghaladta volna az 5 milliárdot -, mert a koronavírus-járvány miatt a kormány megfelezte a kis- és középvállalkozások iparűzési adóját. Ennek ellenére 125 százalékkal sikerült felülmúlni a bevételeket, így végül csaknem 4,3 milliárd forint folyt be a város kasszájába.

A polgármester a közgyűlésen tárgyalt napirendi pontok közül említést tett az északi ipari parkban és a ZalaZONE járműipari tesztpálya környékén zajló gazdaságfejlesztési beruházások miatt szükséges fejlesztésekről. Annak érdekében, hogy a terület alkalmas legyen a már megvalósult, vagy még tervezett jelentős beruházások kiszolgálására, 10,5 milliárd forint kormányzati támogatással indulnak infrastrukturális fejlesztések - fűzte hozzá.

A közgyűlés döntése alapján az ivóvízellátás és szennyvízelvezetés biztosítására, illetve két új kút fúrására 1,7 milliárd forintot költenek, a csapadékvíz-elvezetés megoldására pedig 6 milliárdot. Villamosenergia-ellátás fejlesztésére egymilliárd forintot használnak fel, de a gázellátás és a telekommunikációs hálózat fejlesztésére is költenek - sorolta Balaicz Zoltán.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!