A vagyonvédelem magas fokú kivitelezése távfelügyeleti szolgáltatással

Belföld, 2020.10.21

A távfelügyeleti szolgáltatás a normál riasztórendszereknél is magasabb szintű védelmet jelenthet akkor, amikor a nagyobb értékű vagyontárgyaink megóvásáról van szó.

Nő telefonnal A cikkben részletesen is megmutatjuk, hogy miben rejlik a távfelügyeleti szolgáltatás hozzáadott értéke, és miért éri meg alkalmazni a gyakorlatban.

Miért nem nevezhető ma már magas szintű védelemnek a riasztórendszer használata?

Tegyük fel, hogy éppen nem tartózkodunk otthon, amikor az illetéktelen behatolókat észlelve váratlanul megszólal a riasztórendszer. Mit tesznek ilyenkor a környéken élők? Legyünk őszinték, kevés kivételtől eltekintve inkább félnek, minthogy kiderítsék a betörő kilétét.

Pontosan ebben rejlik tehát a hagyományosan alkalmazott riasztóberendezések hatékonyságának a korlátja. Persze valamilyen szintű hatásfokot mindenképp remélhetünk a használatuktól, ugyanakkor ez kétségtelenül elmarad a legmagasabb szinttől. Hogyha komoly értékeket szeretnénk megóvni, ennél többre lesz szükség.

A riasztóknál hatékonyabb megoldást kínáló távfelügyeleti szolgáltatás hozzáadott értéke

A távfelügyeleti szolgáltatás igénybevételével a gyakorlatban teljesen más forgatókönyv zajlik le, mint az történne mondjuk a megszokott riasztóberendezéssel felszerelt ingatlan esetében. Merthogy a riasztó bekapcsolása egyúttal értesítést jelent a távfelügyeleti diszpécser szolgálatnál is.

Ennek a bekövetkeztekor az illetékes munkatárs mihamarabb felhív minket, hogy értesüljünk a riasztó bekapcsolásának tényéről. Hogyha mindössze téves riasztásról van szó, akkor nem fog indokolatlanul további esemény történni.

Ellenben ha úgy érezzük, hogy erős a gyanú az illetéktelen behatolást illetően, akkor a távfelügyeleti szolgáltató útnak fogja indítani a kivonuló szolgálatot. Tehát nem lesz ignorálva maga a riasztás, hanem az illetékes személyek rövid időn belül a helyszínre sietnek.

A járőrszolgálat így segíthet hatékonyan megóvni az ingóságokat

A gyakorlatban egy-egy ilyen jelenetet ne úgy képzeljünk el, mint azt az amerikai akciófilmekben megszokhattuk, túszdrámával vagy autós üldözéssel. Ilyesmit idehaza tényleg csak nagyon ritkán tartogat az élet, rendszerint más történik.

Az esetek döntő többségében ugyanis a biztonsági rendszerrel felszerelt ajtó, kiegészítve a riasztóberendezéssel egyszerűen megakadályozza a betörőket a bejutásban, így ők zsákmány nélkül kénytelenek távozni.

Amennyiben a kiérkező biztonsági szolgálat betörésen éri az illetőket, akkor értelemszerűen minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy egyrészt sikerüljön megakadályozni a betörést, másrészt az elkövetők ne tudjanak távozni.

Ennélfogva lényegesen hatékonyabb megoldásról beszélhetünk, mintha a riasztó bekapcsolását követően pusztán a szomszédok bátorságára építenénk.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!