A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) közleménye

Belföld, 2018.12.11

    Budapest, 2018. december 11., kedd (OS) - A VGYKE karácsonyi ajándéka - Cirkuszi meglepetés  A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete minden év decemberében vidám programmal lepi meg tagjait. A Fővárosi Nagycirkusz "Szikramanók - Karácsonyi kaland a Cirkuszban" című akadálymentes, audiónarrált előadását nézhetik meg ingyenesen látássérült tagjai.


Fodor Ágnes VGYKE elnöke kifejtette: különleges és kivételes ajándékkal kedveskedünk tagjainknak, hiszen ingyenesen biztosítjuk 300 fő számára a Fővárosi Nagycirkusz "Szikramanók" előadását. Kedves hagyományaink egyike ez a programunk, mely évek óta óriási népszerűségnek örvend egyesületünk körében.


A cirkuszi előadás két rendkívüli lehetőséget is biztosít látássérülteknek:
1. Az előadásokat megelőzően lehetőség van cirkuszi porondbejárására. A látássérültek számára hihetetlen segítséget jelent ez: megismerkedhetnek az előadás tapintható kellékeivel. Megtapogathatják azokat és megtudhatják, hogyan néz ki a tárgy, milyen anyagból készült. Így az audiónarráció során nem szükséges ezeknek az eszközöknek a leírása, azokra már utalni tudnak.
2. Másrészt a cirkuszban 60 db narrációs eszköz áll rendelkezésre, ezek segítségével tudják narrálni, vagyis közvetíteni a cirkuszi előadás részleteit, láthatóvá tenni azt. Az előregisztráció során kellett jelezni az igényt, így tudjuk biztosítani az audiónarráció lehetőségét.

Támogatók: EMMI, FSZK

VGYKE
Sajtóiroda


Kiadó: Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE)

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!