TV műsor

A Volner Párt elutasítja a fővárosi dugódíjat

Belföld, 2021.06.23

A Volner Párt elutasítja az autósokat Budapesten sújtó "szélsőbaloldali őrületet", benne azt, hogy dugódíjjal büntessék a főváros belső kerületeibe behajtókat.

Volner János pártelnök, független országgyűlési képviselő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján felrótta a városvezetésnek az egyre gyakoribb dugókat, a megszűnő autósávokat és a helyükön létesülő bicikliutakat.

Kifogásolta azt a - szerinte őrült - közlekedésieszköz-beszerzési stratégiát is, amelyben a német roncsprogramból leselejtezett 20 éves villamosokat vesznek.

Volner János szerint a rendszerváltás óta példátlan mértékben zuhan a budapesti eszközbeszerzések minősége, a fővárosi önkormányzat pedig nem kínál alternatívát, azaz minőségi közösségi közlekedést az autósoknak.

Hozzátette: a dugódíjrendszer elsősorban a gyógykezelésre vagy ügyintézésre érkező vidékieket, valamint - károsanyagkibocsátás-arányos volta miatt - a szegényebbeket sújtja majd, hiszen ők nem tudnak elektromos járművet venni.

"Elutasítjuk az autósok szélsőséges büntetését, elutasítjuk a fővárosi dugódíjat és elutasítjuk azt a szélsőliberális őrületet, amit Karácsony Gergelyék folytatnak" - mondta a politikus.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!