A Waclaw Felczak Alapítvány közleménye

Belföld, 2020.09.15

(OS) - Kiss Gy. Csaba művelődéstörténész, polonista könyvbemutatója egészségügyi óvintézkedések mellett is sikerrel zajlott a Wacław Felczak Alapítványnál.

Az egykori vasfüggöny leomlásában fontos szerepet játszó lengyelországi Szolidaritás mozgalom megalakulásának 40. évfordulóján, valamint a szerző 75. születésnapjára, a Nap kiadó gondozásában megjelent Kiss Gy. Csaba művelődéstörténész és polonista Lengyel naplójának 3. kiadása. A kötet bemutatására a Wacław Felczak Alapítvány budapesti székhelyén, szigorú egészségügyi óvintézkedések közepette került sor szűk körű, szakmai közönség előtt.

A közel másfél órás beszélgetés során a szerző megosztotta emlékeit arról, hogyan inspirálták a Kádár-rendszer ellenzékét a lengyelországi események, Magyarország és egész Kelet-Közép-Európa jelenét is jócskán meghatározó módon. Kiderült, milyen eszközökkel lehetett szembeszállni a hatalom lengyelellenes propagandájával, miközben Kiss Gy. Csaba kiemelte az alapítvány névadója, Wacław Felczak professzor szerepét is a magyar-lengyel ellenzéki kapcsolatok szervezésében.

A könyvbemutató a szerző dedikálásával zárult.

Az eseményről fotógaléria az Alapítvány honlapján érhető el: https://wfa.hu/mediatar/22

Kiadó: Waclaw Felczak Alapítvány

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!