Adományokkal segítik a rászorulókat az önkormányzatok, intézmények, cégek

Belföld, 2022.12.16

Adományokkal, ajándékcsomagokkal segítik a rászoruló családokat és gyermekeket az önkormányzatok, intézmények, cégek, közéleti személyiségek karácsony közeledtével. A felajánlások között tartós élelmiszer, fenyőfavásárlási utalvány és szaloncukor is van.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kormányhivatal közleményben tudatta az MTI-vel, hogy a tavalyi felajánlásoknál többet, 1104 ajándékcsomagot gyűjtöttek össze munkatársaik a rászoruló gyermekeknek. Az adományokat Alakszai Zoltán főispán a héten adta át a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének.

Békéscsabán tartós élelmiszercsomagot adnak a nehéz élethelyzetben lévő családoknak a Hajrá Békéscsaba Egyesület tagjai. Herczeg Tamás (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője pedig húsz, egyenként ötezer forintos fenyőfavásárlási utalványt adott át a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központban élő, nélkülöző családok számára.

A Gyermekétkeztetési Alapítvány pénteki közleménye szerint Mikulás-programjukkal 2022 gyermeket tudtak elérni és megajándékozni. Decemberben további 200 család ünnepi előkészületeit tették könnyebbé, további 150 gyermeket névre szóló csomaggal kívánnak megajándékozni.

A debreceni székhelyű, évi 2 millió libát, 10 millió kacsát és 16 millió csirkét nevelő Tranzit Csoport tulajdonosa, Szabó Miklós és családja idén is több mint százmillió forinttal támogatja az elesetteket, a beteg, rászoruló gyermekeket és felnőtteket. A vállalat közleménye szerint a család különös figyelmet fordít a gyermekeket ellátó egészségügyi intézményekre. A cégcsoport 50 millió forinttal kiemelt támogatója a debreceni városi segélyalapnak.

A létesítménygazdálkodó B+N Referencia Zrt. és a textilgazdálkodó Referencia Mosodák Zrt. 2,4 tonna szaloncukrot ajándékoz kórházi gyermekosztályok betegeinek és gyerekeket támogató alapítványoknak, gyermekotthonoknak. Az idén a karácsonyi szaloncukrot a többi között a Szent János Kórház, a Dél-Pesti Centrumkórház, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet, a Semmelweis Egyetem, a szegedi és a pécsi gyermekklinika, valamint a debreceni, a szombathelyi, a balassagyarmati és a váci kórház betegeinek juttatják el a cégek munkatársai.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!