Agrárpolitikai reformot sürget a Mi Hazánk

Belföld, 2022.08.19

A kormányzati agrárpolitika reformját, "az oligarchák és a multinacionális cégek helyett" a hazai családi vállalkozások támogatását sürgette pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, országgyűlési képviselő.

Az évszázad legnagyobb aszályával állunk szemben, mégis úgy tűnik, hogy a kormány egyre inkább kezd elsüllyedni a saját maga által generált mocsárban - mondta, látszatintézkedéseknek nevezve az aszálykárral kapcsolatos lépéseket.

A Mi Hazánk politikusa értetlenségének adott hangot amiatt is, hogy forráshiányra hivatkozva leállították a kérődző állatok éves vérvételének anyagi támogatását. Szerinte a kormány teljes gazdaságpolitikája hibás, hiszen láthatóan nem az agráriumra helyezi a hangsúlyt, holott "túlélésünk záloga lehet az ágazat".

Dócs Dávid tragikusnak nevezte a hazai vízgazdálkodást: az látható, hogy "a Kárpát-medencében gyakorlatilag sivataggá válik körülöttünk minden".

Bírálta a Debrecen mellé tervezett kínai akkumulátorgyár építését is; szerinte a létesítmény értékes mezőgazdasági területet foglal el, óránként ezer köbméter lesz a vízfelhasználása, ráadásul külföldi dolgozókat kell majd alkalmaznia, hiszen már most is munkaerőhiánnyal küzdő térségben jön létre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!