Aláírásgyűjtést indított a Jobbik "a normális bérekért"

Belföld, 2023.06.05

Aláírásgyűjtési akciót indított a Jobbik-Konzervatívok "a normális bérekért" - jelentette be hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón az ellenzéki párt frakcióvezetője és egyik alelnöke.

A Jobbik képviselőcsoportját irányító Lukács László György elmondta: a néhány hónaposra tervezett akció célja, hogy az összegyűjtött aláírások révén tartsák napirenden minden fórumon a béremelések ügyét.

A politikus szerint a rendszerváltás óta eltelt három évtized arról szólt, hogy "az egymást követő kormányok, elhibázott gazdaságpolitikával, a magyar munkaerőt magára hagyták", és engedték, hogy magasan képzett embereket alacsony fizetésért alkalmazzanak, végül pedig alacsony bérköltséggel próbáltak külföldi befektetőket az országba vonzani.

Azt eredményezte az elmúlt három évtized, hogy Magyarország folyamatosan szakadt le az európai átlagtól - fogalmazott a politikus, hozzátéve, sokkal magasabb az átlagbér a térség több olyan államában, amely Magyarországgal azonos fizetési szintről indult.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik-Konzervatívok alelnöke, országgyűlési képviselője azt emelte ki: pártja nemet mond az elmúlt három évtized "intézményesített átverésére", amely átmeneti megszorítások elfogadását kérte a magyaroktól egy jövőbeni jobb élet ígéretével, ehelyett az aktív, tehetségük által előre jutni akaró magyar polgárokat támogató programot hirdet.

Hozzátette: koncepciójuk nem a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások terheit növelné, hanem költségvetési pénzekből - elsősorban az infláció miatt megugrott adóbevételekből - és az uniós forrásokból létrehozott bérfejlesztési alappal kezelné a jelenlegi helyzetet.

Emellett, jegyezte meg, szeretnék a kormánnyal újratárgyaltatni a multikkal kötött stratégiai megállapodásokat, "hogy a magyar munkabérek legalább lassan közelítsenek az uniós átlaghoz".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!