Aláírásgyűjtést kezd a Mi Hazánk a WHO pandémiaszerződése ellen

Belföld, 2023.09.08

Országos aláírásgyűjtésbe kezd a Mi Hazánk az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tervezett pandémiaszerződése ellen - közölte pénteken az ellenzéki párt elnökhelyettese.

Választás 2022 - A Mi Hazánk eredményváró rendezvénye Dúró Dóra budapesti sajtótájékoztatón elmondta, azért kezdenek tájékoztató kampánnyal egybekötött aláírásgyűjtést, mert a pandémiaszerződés "brutálisan korlátozza" az emberek személyes szabadságjogait és a nemzeti szuverenitást is. Az Országgyűlés alelnöke közölte, pártja elfogadhatatlannak tartja, hogy a szuverén magyar állam hatásköreit "egy idegen érdekeket szolgáló", globalista szervezet vegye át. Azt várjuk el a magyar kormánytól, hogy a szerződést ne fogadja el, az ellen tiltakozzon - fogalmazott.

Dúró Dóra elmondta, a WHO a nemzetközi szerződés elfogadását 2024 májusára tervezi, és az által a szervezet gyakorlatilag világkormánnyá lépne elő.

Kifejtette: a WHO bármilyen általa járványhelyzetnek minősített helyzetben elvehetné a nemzetállamok jogát az intézkedésekre, sőt, akár megfigyelési rendszert is kiépíthetne az állampolgárokkal szemben. A politikus azt mondta, a koronavírus-járvány tapasztalatai - például a lezárások, a kötelező oltás - után a Mi Hazánk semmilyen, a WHO-hoz történő jogkörátruházást nem tud elfogadni, hiszen az sokkal inkább képviseli a finanszírozói, mint a magyar állampolgárok érdekeit. Az aláírásgyűjtés online formában a https://mihazank.hu/whoellen/, illetve papíralapon a Mi Hazánk standjainál, rendezvényein lesz elérhető - ismertette.
(MTI)

Címkék

Mi Hazánk Dúró Dóra
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!