Állami kitüntetéseket és miniszteri elismeréseket adott át Novák Katalin

Belföld, 2021.08.23

Augusztus 20-a alkalmából adományozható állami kitüntetéseket és a család nemzetközi napja alkalmából adományozható miniszteri elismeréseket adott át Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn  Budapesten, a Szépművészeti Múzeumban.

Állami kitüntetéseket és miniszteri elismeréseket adott át Novák Katalin Novák Katalin köszöntőbeszédében Szent István királyról megemlékezve azt mondta: amikor valami nem felel meg az aktuális korszellemnek, amikor nem azt diktálja a kultúra vagy amikor bizonyos érdekek azt kívánják, sokan megkérdőjelezik, felülírják, meg nem történtnek mutatják be a múltat.

"Fontos, hogy kérdezzünk, megkérdőjelezzünk dolgokat, de vannak kétezer, ezer éve velünk élő történetek" - hangsúlyozta, hozzátéve: nem minden állja ki az idő próbáját, de ami igen, az több puszta legendánál.

A miniszter arról is beszélt: Szent István királynak köszönhetjük, hogy Magyarország ma is keresztény ország, és többi között részt vett a magyar vármegyerendszer kialakításában, de amellett, hogy "bátor, tiszteletet parancsoló, bölcs király volt", apa is volt.

A miniszter szerint ezzel a kettős kihívással élnek a kitüntetettek is: egyszerre szolgálják a nemzet érdekeit, dolgoznak tudományos eredményekért, gondoskodnak betegekről, és ezek mellett megmaradnak feleségnek, anyának, apának, gyereknek, testvérnek.

Novák Katalin köszönetét fejezte ki a kitüntetetteknek a munkájukért, és azért, hogy ennek a kihívásnak nap mint nap igyekeznek megfelelni.

Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést kapott Spéder Zsolt, a Magyar Tudományos Akadémia doktora.

Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesítették Dér Katalin teológust, Fűrész Tündét, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért elnökét, Kurimay Tamás Batthyány-Strattmann László-díjas pszichiátert és Mohayné Keresztes Ilona újságírót, szerkesztőt, műsorvezetőt.

Novák Katalin Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adott át Nebojszki László Tibornak, a bajai Szent László Általános Művelődési Központ Középiskolája mérnöktanárának, Zöld László Csabánénak, a Bajai Szent Rókus Kórház gyógymasszőrének és Zsoldos Ferencné gyógyszerésznek.

Gyürki Ernő Lászlóné, nyugalmazott egészségügyi asszisztens és Telkes Andrásné, a csurgói Eötvös József Általános Iskola volt szakácsnője Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetést kapott.

A miniszter családokért díjban részesítette Langerné Victor Katalint, a Belügyminisztérium társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkárát, Müller Cecília országos tisztifőorvost, Nagy Vilmos Mártont, a családokért felelős tárca nélküli miniszteri kabinet kabinetfőnökét, Rádi Katalint, a Korábban Érkeztem Alapítvány Szegedi mentorház mentorhálózat koordinátorát, Ujvári Enikőt, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kuratóriumi tagját, Forgács Vince szülész-nőgyógyász orvost, Vajdáné Kasza Szilviát, az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat Fővárosi Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat örökbefogadási tanácsadóját, Hajnal Virágot, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai stratégiai tervező főosztályának főosztályvezetőjét, Földi-Kovács Andrea oknyomozó riportert, műsorvezetőt és Némethné Farkas Katát, a Széchenyi István Egyetem Oktatásszervezési Igazgatóság Felnőttképzési Központ vezetőjét.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Állami kitüntetéseket és miniszteri elismeréseket adott át Novák Katalin Állami kitüntetéseket és miniszteri elismeréseket adott át Novák Katalin Állami kitüntetéseket és miniszteri elismeréseket adott át Novák Katalin Állami kitüntetéseket és miniszteri elismeréseket adott át Novák Katalin Állami kitüntetéseket és miniszteri elismeréseket adott át Novák Katalin Állami kitüntetéseket és miniszteri elismeréseket adott át Novák Katalin Állami kitüntetéseket és miniszteri elismeréseket adott át Novák Katalin Állami kitüntetéseket és miniszteri elismeréseket adott át Novák Katalin
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!