TV műsor

AM: védett természeti területté nyilvánítják a kisoroszi Szigetcsúcsot; az ott tervezett beruházást leállítják

Belföld, 2021.09.13

Védett természeti területté nyilvánítják a kisoroszi Szigetcsúcsot - közölte Agrárminisztérium (AM) hétfő este az MTI-vel.

Mivel a kisoroszi Szigetcsúcsot országos jelentőségű védett természeti területté nyilvánítják, így a helyszínre tervezett beruházást leállítják - hangsúlyozták.

Közleményükben felidézték: a Duna-Ipoly Nemzeti Park 1997-es megalakításakor elkövetett adminisztrációs hiba miatt a Szentendrei-sziget északi csúcsát érintő területet nem nyilvánították védetté. Így ott a nemzeti park nem érvényesíthette maradéktalanul a táj- és természetvédelmi szempontokat.

"A szocialista-liberális kormány idején, 1997-ben kihirdetett miniszteri rendelet mellékletében lévő adminisztrációs hibát követően a korrekciót az agrárminiszter a napokban elrendelte" - jegyezték meg.

A Magyar Közlönyben hamarosan megjelenik a természetvédelmi besorolást módosító rendelet, amely lehetőséget ad a korábban kiadott hatósági engedélyek szakmai felülvizsgálatára és a beruházás leállítására. Így a rendelet módosításának hatályba lépésével a Szigetcsúcs természetvédelmi státusza jogilag egyértelműen megalapozottá válik - írta az Agrárminisztérium. A rendeletmódosítás hamarosan megjelenik a Magyar Közlönyben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!