Amerikai konzervatív fórum - Orbán: a magyar alkotmány védi a családokat és gyermekeket

Belföld, 2022.08.04

A magyar alkotmány védi a családokat és gyermekeket - emelte ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön az Egyesült Államokban, Dallasban az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján (CPAC) mondott megnyitóbeszédében.

A magyar kormányfő kijelentette: Magyarországon nem csak fizikai falat épített a kormány a határokon és pénzügyi falat a családok köré, hanem egy jogi falat is felhúztak, hogy megvédjék a gyermekeket az őket célzó genderideológiával szemben.

Kitért arra is, hogy a magyarok egy népszavazáson nemet mondtak a szülői beleegyezés nélküli iskolai szexuális felvilágosításra. Magyarország történelme során soha korábban nem volt olyan népszavazás, ahol az emberek ilyen óriási többsége mondott nemet valamire - hangsúlyozta Orbán Viktor.

Beszédében jelezte azt is, hogy politikai filozófiája szerint a család az a hely, ahol a szülők átadják az értékeket a következő nemzedéknek. Ha megszűnnek a tradicionális családok, akkor semmi sem mentheti meg a Nyugatot a pusztulástól - vélekedett Orbán Viktor.

Hozzátette: ezért tavaly Magyarország a GDP több mint hat százalékát költötte családpolitikára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!