Április közepéig várják az alkotásokat a szegedi Táblaképfestészeti Biennáléra

Belföld, 2024.03.07

Április 10-ig várják az alkotásokat a 20. Táblaképfestészeti Biennáléra; a kortárs magyar festészetet reprezentáló tárlatot május 25-től rendezik meg a szegedi Reök-palotában - tájékoztatta a Regionális Összművészeti Központ (REÖK) az MTI-t.

REÖK A tárlat célja ezúttal is a hazai festészeti irányzatok, a művészeti ág kortárs fejleményeinek átfogó bemutatása. A tárlat kétévente "készít látleletet" a hazai táblaképfestészet pillanatnyi helyzetéről, lehetőséget adva bármely aktív festőművésznek a részvételre. A szabadbeadásos rendszernek köszönhetően a meghívott, kiemelkedően elismert művészek mellett bármely alkotó megmérettetheti legújabb műveit, és amennyiben a szakmai zsűri kiválasztja azokat, a Reök-palotában kiállított reprezentatív táblaképfestészeti pillanatkép részeivé válhatnak - áll a közleményben.

Az országos képzőművészeti seregszemlék közül egyik elsőként 2018-ban a Táblaképfestészeti Biennálén vezeték be, hogy a szabad beadásos rendszerben érkező művek közül a zsűri digitális rendszerben dönt arról, melyik festményeket mutatják be a szecessziós palotában. A jelentkezés ezúttal is a www.reok.hu honlapon létrehozott online felületen lehetséges, a műveket ábrázoló nagy felbontású fotó feltöltésével. A művész nevén és az alkotás címén kívül a mű méretét, készítésének évét, alaphordozóját, az alkalmazott technikát és a biztosítási értékét is meg kell adni az érvényes regisztrációhoz.

A jubileum alkalmából nagyszabású kiállítás várja majd a látogatókat várhatóan május 25-től kicsivel több mint egy hónapon át, június végéig a Reök-palotában. A Táblaképfestészeti Biennálén értékes kiállítási díjak átadását tervezi az összművészeti központ, a tárlat anyagát pedig reprezentatív, kétnyelvű katalógus mutatja majd be.

A Táblaképfestészeti Biennálét 1983 óta szervezik meg Szegeden. A kiállítás immár kilencedik alkalommal rendezik a Reök-palotában éves váltásban a Szegedi Nyári Tárlattal.
(MTI)

Címkék

20. Táblaképfestészeti Biennálé Szeged Reök-palota
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!