Áprilisban indulhatnak be újra a szegedi szökőkutak

Belföld, 2021.02.24

Még bő egy hónapot kell várnunk arra, hogy újra gyönyörködhessünk a szegedi szökőkutak vízjátékában. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai ugyanis akkor indítják meg ezt a szolgáltatást, amikor már nem várhatók talaj menti fagyok a városban.

Móra park szökőkút 2
Jelenleg téli álmot alszanak a köztereken lévő szökőkutak, és a mostani tavaszias időjárás ellenére se várható, hogy áprilisnál előbb újra víz törjön fel belőlük. Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. vezetője elmondta, hogy meg kell várni, amíg biztonságosan újra lehet indítani a szökőkutakat, ami annyit jelent, hogy amikor már kizárhatók a talaj menti fagyok, akkor beindítják ezeket.

Most azért várják megkettőzött figyelemmel a szegediek a szökőkutak újraindítását, mert a tavaly ősszel átadott új szökőkút víz- és fényjátékát csak néhány napig élvezhették a Móra parkban. Ráadásul Brahms, Vivaldi, Liszt, Strauss, Dvořák, filmzenék szólnak a Móra Ferenc Múzeum előtti téren, ahol számtalan tanösvény is vár mindenkit. Tavaly november végéig üzemelt a szökőkút, és addig csodájára jártak a helyiek. Különösen a sakktábla kialakítású alapzat különleges, és persze a belőle feltörő 110 vízsugár.

Persze, a régi szökőkutak is komoly látványosságai a városnak, így a Glattfelder téren lévő „szobros”, a Szent György téren nemrég felújított, valamint a Széchenyi téren lévő csobogók is nagyon népszerűek. De ott van az egyik legújabb szökőkút is a Szent István téren, amely a néhány éve felújított terület egyik fő látványossága. E terek persze nem csupán a szökőkutak miatt népszerűek a városban. A környezetükben lévő fák, zöld felületek és virágok teszik igazán üdítővé ezeket a tereket. Makrai László azt is elmondta, hogy a virágok telepítése májusban kezdődik, de addigra remélhetőleg már újra működni fog Szeged összes szökőkútja.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!