Átadták a ciszterciek siófoki családi apartmanházát

Belföld, 2020.07.01

Átadták szerdán a ciszterci rend Szent Bernadett családi apartmanházát Siófokon, amely a kormány 615 millió forintos támogatásával épült meg.

Átadták a ciszterciek siófoki családi apartmanházát Az átadáson Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt mondta: a családok védőszentjéről elnevezett apartmanház egyik missziója, hogy családi közösségeket lásson vendégül.

Azok a családok, amelyek közösen élik egyházi életüket, szabadidejüket is egy ilyen célra létrejött központban tölthetik el, ezáltal erősítik egymásban a család iránti elkötelezettséget - tette hozzá.

Az államtitkár kiemelte, hogy a ciszterci rend a klerikális szerepe mellett a világi életben, a gazdaságban is jelentős teljesítményt ért el az elmúlt évszázadokban.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy az egyháznak mindig fontos volt a család, a kormány támogatási rendszere is a családok tiszteletéből fakad.

II. János Pál pápát idézve azt mondta, hogy "a szuverén nemzet mindig erős, hivatásuk és történelmi küldetésük tudatában lévő családokból áll".

Az államtitkár kijelentette: az elmúlt tíz év eredménye, hogy a teljes termékenységi arányszám a 2010-es 1,25-ről 1,49-re emelkedett. A házasságkötések száma 2010 óta 80 százalékkal nőtt, a válások száma 27, az abortuszok száma 36 százalékkal csökkent.

Ez utóbbi 77 ezer magzat életét jelenti - jegyezte meg.

Witzmann Mihály, Siófok fideszes országgyűlési képviselője többek között arról beszélt, hogy az apartmanház a város idegenforgalmára is jó hatással lesz.

Az épületegyüttest Bérczi László Bernát, a Zirci Ciszterci Apátság apátja áldotta meg. Az ötvenfős létesítményben, amelyet a ciszterci rend 2011-ben létrehozott szervezete, a Familiare Társadalomszervező Központ üzemeltet, 11 apartmant és több közösségi teret alakítottak ki. Elsősorban nagyobb családok számára biztosít kikapcsolódási, üdülési lehetőséget.
(MTI)

Galériánk

Átadták a ciszterciek siófoki családi apartmanházát Átadták a ciszterciek siófoki családi apartmanházát Átadták a ciszterciek siófoki családi apartmanházát
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!