Átadták a felújított Tábornok utcai szakrendelőt Zuglóban

Belföld, 2021.11.08

Átadták Zuglóban a felújított Tábornok utcai szakrendelőt hétfőn.

Átadták a felújított Tábornok utcai szakrendelőt Zuglóban Horváth Csaba (MSZP), Zugló polgármestere elmondta, az elmúlt másfél év legnagyobb egészségügyi fejlesztéseit tudták folytatni és befejezni a kerületben, a főváros által az Egészséges Budapest Programból (EBP) Budapestnek "kiharcolt" 50 milliárd forintos forrásból 807 millió forint jutott Zuglónak.

A politikus hozzátette, ebből a pénzből 620 millió forintot tizenegy háziorvosi rendelő felújítására költöttek, a Tábornok utcai rendelőben nyílászárócsere, fűtéskorszerűsítés, tetőfelújítás, festés, szigetelés, klimatizálás történt.

A fennmaradó 187 millió forintból orvosi eszközöket, berendezéseket vásároltak - tette hozzá.

Horváth Csaba közölte: a tervek szerint a Bosnyák téri új városközpontban is megépül egy szakrendelő, amelyhez szintén az EBP forrásait veszik igénybe.

Zugló előtt sok fejlesztés áll - mondta Horváth Csaba, a polgármester példaként a Róna utca hamarosan befejeződő és a Vezér út előkészületben lévő felújítását említette.

A polgármester úgy fogalmazott: 2019-ig Zugló a főváros "mostohagyereke" volt, azonban Karácsony Gergely főpolgármester közreműködésével olyan vezetés jött létre, amely partnernek tekinti Zuglót és a zuglóiakat.

Karácsony Gergely az átadáson örömét fejezte ki, hogy Zugló vezetése a partnerség jegyében számos területen fejleszteni tud, mint mondta, a kerület jól használta fel az egészségügyi fejlesztésre jutó keretet.

Úgy fogalmazott: fontos, hogy a fővárosi önkormányzatot a kormány "ne tekintse baleknak".

"A főváros és a kormány között egészségügyi fejlesztésekre kötött megállapodáshoz a főváros tartotta magát, a kormány azonban nem, azt számtalan ponton megsértették" - mondta.

Karácsony Gergely közölte: a kormány szavahihetősége lemérhető abból is, hogy a saját döntéseit sem hajtja végre.

"Ez a pénz - amelyről kormányhatározat van - jár a budapestieknek, mert nagyon sok hasonló beruházást szeretnének átadni" - fogalmazott Karácsony Gergely.

A főpolgármester ezzel együtt is köszöni azt a támogatást, amelyet a kormány adott a Tábornok utcai rendelő megújításához is, de - mint mondta - a megkötött megállapodáshoz ragaszkodnak, és "követelik", hogy a 2021-es program is megvalósuljon.

Nagy András Csaba, a Zuglói Egészségügyi Szolgálat igazgató-főorvosa elmondta: a kerület 11, zömében alapellátó rendelője és két nagy szakrendelője újult meg, de a látványos beruházásokon túl a korszerű betegellátást segítő informatikai fejlesztések is történtek.

Karácsony Gergely a sajtótájékoztató után újságírók kérdésére megerősítette: nincs terv a városháza eladására.

A főpolgármester jelezte: számos fejlesztési tervük van a városháza kapcsán, de az eladás nincs közöttük. Karácsony Gergely közölte: az ügyben feljelentést tett a rendőrségen, "hiszen valakik azt a hamis látszatot keltették, hogy a városháza eladó, miközben nem az".

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Átadták a felújított Tábornok utcai szakrendelőt Zuglóban Átadták a felújított Tábornok utcai szakrendelőt Zuglóban Átadták a felújított Tábornok utcai szakrendelőt Zuglóban
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!