Átadták a fővárosi Szent Margit Gimnázium új tornacsarnokát

Belföld, 2020.11.24

Elkészült a fővárosi Szent Margit Gimnázium új, mintegy 1400 négyzetméteres tornacsarnoka, a környezetrendezéssel együtt a beruházás mintegy 2,5 milliárd forintból valósult meg.

Átadták a fővárosi Szent Margit Gimnázium új tornacsarnokát Az épület keddi átadásán Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője elmondta: a sportolási lehetőségeket biztosító épületek, így a gimnázium új tornacsarnokának megépítése arról szól, hogy a gyermekek kulturált körülmények között felkészüljenek az életre. Ugyanis, egy ilyen küzdőtér az élet kicsinyített mása, a mérkőzésekkel felkészülhetnek arra is, hogy az életben is eredményesen tudjanak majd úrrá lenni a nehéz helyzeteken - tette hozzá.

Simicskó István kiemelte, ha a sportszerűséget "át tudjuk hozni az életünkbe", akkor az emberi viszonyainkat "minőségibbé" tudjuk tenni. A kormány mindezért támogatja azon törekvéseket, amelyek arról szólnak, hogy egy erősebb nemzedéket tudjunk felnevelni - mondta.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára arról beszélt, hogy az egyházi iskolák és a társadalom nagyon nagy része a normalitást követi. "A teremtett világot szeretné követni: azt, hogy a fiú, fiú, a lány, lány" - fogalmazott.

Mint mondta, a mai társadalomban a normalitást, a teremtett világ értékrendjét néhányan meg akarják kérdőjelezni. Nekünk pedig azt kell közvetíteni, ami a normalitást akarja továbbadni a következő nemzedékeknek.

Ezért a kormány egyre nagyobb mértékben támogatja az egyházi oktatást, nevelést. Akár iskolák felújításával, akár tornacsarnokok építésével, hogy ott is az egészséges életmódhoz, a sportoláshoz és ezen keresztül a természet és a teremtett világ szeretetéhez vezessük a fiataljainkat - mondta Soltész Miklós.

Az átadáson elhangzott, hogy a Szent Gellért-tornacsarnok megépítéséhez az állam 1 milliárd 650 millió forinttal járult hozzá.

A beszédeket követően megáldották az új épületet.

A közreadott tájékoztató szerint az épület körül cölöpfal tartja a földtömeget, így az épület északi oldala teljesen a föld alatt van. A tornacsarnok nagyterme egy szabványos kosárlabda pályának ad helyet, középen leereszthető térelválasztó függönnyel. Az épület tetején egy kézilabdapálya készült gumi burkolattal.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Átadták a fővárosi Szent Margit Gimnázium új tornacsarnokát Átadták a fővárosi Szent Margit Gimnázium új tornacsarnokát Átadták a fővárosi Szent Margit Gimnázium új tornacsarnokát Átadták a fővárosi Szent Margit Gimnázium új tornacsarnokát Átadták a fővárosi Szent Margit Gimnázium új tornacsarnokát Átadták a fővárosi Szent Margit Gimnázium új tornacsarnokát Átadták a fővárosi Szent Margit Gimnázium új tornacsarnokát
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!