TV műsor

Átadták a Homm Kft. autóbusz-javító és -karbantartó központját Székesfehérváron

Belföld, 2020.09.08

Átadták kedden a Homm Kft. autóbusz-javító és -karbantartó központját Székesfehérváron, a legnagyobb magyar magánkézben lévő buszvállalat első regionális központja 550 millió forintból épült meg és 30 új munkahelyet teremtett.

Az ezer négyzetméteres, zöldmezős fejlesztés a társaság eddigi legnagyobb beruházása, amelyhez az önerő mellett banki finanszírozást is igénybe vettek - hangsúlyozta az avatóünnepségen Homm Károly társtulajdonos, hozzátéve: azért választották Székesfehérvárt, mert erős gazdasági centrum és a dolgozószállítás szempontjából kiemelten fontos régióközpont.

Az MTI kérdésére elmondta, hogy a városban három céggel állnak szerződéses kapcsolatban, közülük a Denso a legnagyobb megrendelő. Megjegyezte, a dolgozók jelentős részét az agglomerációból, 80-100 kilométeres körzetből szállítják partnereikhez.

Vargha Tamás (Fidesz) országgyűlési képviselő köszönetét fejezte ki a cég tulajdonosainak és dolgozóinak, hogy munkájukkal hozzájárultak Székesfehérvár gazdasági erejének növekedéséhez.

Cser-Palkovics András fideszes polgármester arról beszélt, hogy "aki most ruház be, most fektet be, azt üzeni: bízik abban, hogy újra növekedési pályára tudjuk állítani a magyar gazdaságot".

Megemlítette, hogy Budapest után Székesfehérváron van a legtöbb ingázó munkavállaló, számszerűsítve mintegy 32 ezer, és az ő biztonságos munkába-, illetve hazajutásukat segítik az olyan megbízható cégek, mint a Homm Kft.

Törő Gábor (Fidesz) országgyűlési képviselő az ország működését a vállalat működtetéséhez hasonlította, és örömét fejezte ki, hogy a járványhelyzet miatt kialakult gazdasági helyzetben a Homm egyetlen dolgozójától sem vált meg.

A sajtóanyag szerint az új csarnok a megújuló energiára épül, hiszen hőszivattyús hűtése és fűtése van, emellett a mosóberendezés által használt víz 90 százalékát újrahasznosítja. A szervizcsarnokban autóbusz-javító, -karbantartó és -mosó működik, továbbá a gépkocsivezetők továbbképzését és pihenését is szolgálja a létesítmény.

A Homm Kft. a dolgozószállításra, helyi közlekedésre, valamint a különjáratok biztosítására szakosodott, és ezt a feladatot 330 autóbusszal, valamint 540 fős csapattal végzi nap mint nap.

A nyilvános cégadatok szerint a társaság 2018-ban 5,1 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 315 millió forintos nyereséget realizált.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!