Átadták a Lasram Kft. beruházását Esztergomban

Belföld, 2021.07.16

Varga Mihály átadta pénteken Esztergomban a sebészeti lézerberendezéseket gyártó Lasram Engineering Kft. 900 millió forintos beruházását.

Átadták a Lasram Kft. beruházását Esztergomban A társaság a vérzésmentes műtétek elvégzéséhez használható berendezések fejlesztéshez az Egészségipari Támogatási Programban 700 millió forintos állami hozzájárulást kapott - ismertette a pénzügyminiszter.

Varga Mihály elmondta, a támogatási programban várhatóan 82 beruházással 90 milliárd forintnyi fejlesztés valósul meg, melyhez a magyar állam 60 milliárd forint támogatást nyújt, hozzájárulva ezzel 5000 munkahely megőrzéséhez.

Hernádi Ádám (Fidesz-KDNP) polgármester kiemelte, a program forrásaiból Esztergomba és térségébe csaknem 2,5 milliárd forint támogatás érkezett az egészségipar fejlesztésére.

Kreisz István, a Lasram ügyvezetője a lézeres sebészet legnagyobb előnyének nevezte a vérzésmentes műtét lehetőségét. A vérzés hiánya, az érintésmentes beavatkozás a fertőzésveszélyt csökkenti, illetve elősegíti a beteg gyorsabb felépülését - hangsúlyozta.

A Lasram 20 munkavállalót foglalkoztat, éves árbevétele 2019-ben 900 millió, 2020-ban 1,2 milliárd forintot ért el.
(MTI)

Galériánk

Átadták a Lasram Kft. beruházását Esztergomban Átadták a Lasram Kft. beruházását Esztergomban Átadták a Lasram Kft. beruházását Esztergomban Átadták a Lasram Kft. beruházását Esztergomban Átadták a Lasram Kft. beruházását Esztergomban
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!