Átadták a Vas megyei Sé új óvodáját

Belföld, 2022.10.07

Átadták a Vas megyei Sé új óvodáját pénteken, amelynek építését a Miniszterelnökség támogatta.

Átadták a Vas megyei Sé új óvodáját A Miniszterelnökséget vezető miniszter emlékeztetett: a kormány stratégiai célja volt 2010-ben is, hogy a vidéki élet feltételeit ugyanolyan színvonalon biztosítsa, mint amilyen a városi életé.

A stratégiai célokat a nehéz időben sem szabad feladni, még akkor sem, ha várni kell a megvalósításra, hiszen jelenleg jelentős forrásokat köt le az, hogy a kormányzat az emelkedő energiaárak közepette is fenntartja rezsicsökkentést az átlagfogyasztásig - mondta Gulyás Gergely.

A politikus reményét fejezte ki, hogy 2024-től ismét rendelkezésre állnak majd azok a források, amelyekből a Magyar Falu Program és a Modern Városok Program fejlesztései megvalósultak.

A miniszter kiemelte: 2018 után, a Magyar Falu Programot megvalósítva komoly lépéseket tettek annak érdekében, hogy az ország legkisebb településén is javuljanak az infrastrukturális körülmények, legyenek jobbak az utak, épüljenek óvodák és iskolák.

Sé nemcsak behozta a lemaradást, de az utóbbi évtizedben jól láthatóan fejlődött - jegyezte meg a miniszter.

Hozzáfűzte: az új Mesevilág óvodára büszkék lehetnek a séiek.

Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, a térség Fideszes országgyűlési képviselője köszönetét fejezte ki a Miniszterelnökség és személy szerint Gulyás Gergely támogatásáért, aki miniszteri keretéből fedezte az óvodaépítés költségeinek jelentős részét.

Nagy Róbert Sé független polgármestere elmondta: a 420 négyzetméter alapterületű óvoda építésére első ütemben 257 millió forint támogatást kaptak, majd a Magyar Falu Program keretében 2021-ben az óvoda tornaszobájára újabb 30 millió forintos, az óvoda udvarára pedig 5 millió forintos pályázati támogatást nyertek el.

Az építőanyagárak emelkedése miatt azonban még így sem tudták volna befejezni az építkezést, ha nem kaptak volna újabb 108 millió forintot a miniszteri keretből - emlékeztetett a polgármester.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Átadták a Vas megyei Sé új óvodáját Átadták a Vas megyei Sé új óvodáját
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!