Átadták az Oroszlány és Tatabánya közötti kerékpárutat

Belföld, 2019.10.18

Átadták pénteken azt az 1,2 milliárd forintos beruházással megépült 13 kilométeres kerékpárutat, amely Kecskéden és Környén át összeköti Oroszlányt és Tatabányát, valamint lehetőséget teremt a majki kamalduli kolostor elérésére is.

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos köszöntőjében kiemelte, hogy a Giro d'Italia három magyar szakaszának köszönhetően 2020-ban kiemelt figyelmet kap a kerékpározás. A hazai szakaszokon naponta 100-150 ezer nézőre lehet számítani és több tízmillióra tehető a versenyt televízión figyelemmel kísérők száma.

A kormánybiztos hozzátette: a nemzetközi verseny előtt, áprilisban az általános iskolák negyedik - és talán ötödik - osztályos tanulóinak közlekedési vizsgát szerveznek, amelyen diplomát kaphatnak arról, hogy ismerik a közlekedési táblákat, elsajátították a biztonságos közlekedés alapjait.

Lazók Zoltán (OLPK), Oroszlány polgármestere elmondta, a most átadott út négy település és a megyei önkormányzat közös munkájának eredménye. Az útvonallal a térség bekapcsolódhat az európai kerékpáros vérkeringésbe, hiszen a vonalvezetés Tatabánya után Tata és Dunaalmás érintésével közvetlen összeköttetést teremt az Eurovelo 6 nemzetközi hálózattal.

A kerékpárút érinti a Mária-út nyomvonalát és a Sacra Velo projekt nyomvonalának részeként kerékpáros megközelítést biztosít az Oroszlányi Bányászati Múzeumnak, melyet félmilliárd forint ráfordításával újítanak fel. Egy szilárd burkolattal el nem látott szakasz pedig leágazik a kamalduli remeteség majki műemlékegyüttese felé, ahol 1,6 milliárd forintos fejlesztés folyik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!