Átadták az új miskolci légimentő bázist

Belföld, 2023.08.01

Átadták a csaknem 700 millió forintos költségvetési forrásból épült új mentőhelikopter-bázist kedden Miskolcon.

Átadták az új miskolci légimentő bázist Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta, az országban hét légimentő bázis működik, ahol kilenc mentőhelikopter teljesít szolgálatot, a teljesen új és korszerű miskolci állomás sok tekintetben gyorsabbá és biztonságosabbá teszi a mentést.

Évente országosan 3800 riasztást kapnak a légimentők, vagyis naponta átlagosan tíz esetben vonulnak ki helikopterrel a mentősök valamilyen balesethez vagy más riasztáshoz - ismertette az államtitkár.

A beruházásra kitérve hangsúlyozta, a mintegy 700 millió forintból létrehozott bázisról biztonságosabban szállhatnak fel a mentőhelikopterek, és gyorsabban érhetnek a riasztás helyszínére, valamint kényelmesebbek a munkakörülmények.

Rétvári Bence azt mondta, a szankciók és a háborús nehézségek ellenére a következő évben 425 milliárd forinttal emelkedik az egészségügyre fordítható keretösszeg Magyarországon.

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója hangsúlyozta, az idén 75 éves szervezet története összefonódik a légi mentéssel, ez a mentőegység különleges helyet foglal el a mentőszolgálatnál.

Az OMSZ 2020-ban adta át a Készenléti Rendőrségnek a légimentő társaság működtetését, ez jó döntés volt - tette hozzá -, hiszen néhány hónapja a szekszárdi, most pedig a miskolci mentőbázist újulhatott meg.

Csató Gábor hozzáfűzte, a miskolci fejlesztés után a marcali légimentő bázis átadására lehet készülni.

Az átadáson részt vett Tarcsa Csaba, a Készenléti Rendőrség parancsnoka és Csöbör Katalin, a térség fideszes országgyűlési képviselője is.

(FOTÓ)



(MTI)

Címkék

Miskolci légimentő bázis

Galériánk

Átadták az új miskolci légimentő bázist Átadták az új miskolci légimentő bázist Átadták az új miskolci légimentő bázist Átadták az új miskolci légimentő bázist Átadták az új miskolci légimentő bázist Átadták az új miskolci légimentő bázist Átadták az új miskolci légimentő bázist
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!