Átadták Szolnok legnagyobb közparkját

Belföld, 2021.04.30

Átadták pénteken Szolnok legnagyobb közparkját, az egykori Tüdőkórház park területén épült új Ormos Imre parkot.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere (Fidesz-KDNP) az MTI-nek elmondta: Szolnok önkormányzata a 2016-ban benyújtott Zöldre generáció! - a volt Tüdőkórház területének rehabilitációja Szolnokon című pályázaton 555,7 millió forint európai uniós támogatást nyert, a forrásnak köszönhetően a megyeszékhely legnagyobb közparkját építette meg a Szolnoki Városüzemeltetési Kft..

A 2017-ben kezdődő beruházás során a kertészeti szakemberek megőrizték a területen levő értékes fákat és melléjük 70 új facsemetét és 300 méter cserjesort ültettek.

Az új park fogadóépületében kávézó várja a látogatókat, és hamarosan egy kerékpárkölcsönző is helyet kap. A 2,2 hektáros park területén családias lakóövezet épült, továbbá egy hatalmas játszótér, futókör, kosárlabdapálya, street workout-pálya is várja a kikapcsolódni vágyókat - sorolta Szalay Ferenc.

A tematikus játszótér elemei Szolnok nevezetességeit ábrázolják, mint például a Szolnok vár, Tiszavirág híd, Víztorony, Tisza folyó, és megtalálhatóak a Szolnok repüléstörténetének emlékezetére megalkotott játszótéri elemek is - fűzte hozzá.

A park baba-mama barát, a szabadidő eltöltésének kényelméről ivókutak, mosdók, padok és kerékpártárolók gondoskodnak. A biztonságot hat térfigyelő kamera szolgálja.

Reggel 7 és este 20 óra között lesz nyitva, kutyát sétáltani és dohányozni a parkban nem szabad.

A park területe egykor az Állami Tüdőkórház különleges kertje volt, amelynek terveit 1947-ben Ormos Imre készítette el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!