Augusztus 20. - Karácsony: Magyarországnak Európában a helye, és ott is marad

Belföld, 2021.08.20

Szent István napján tegyük világossá: Magyarországnak Európában a helye, és Magyarország Európában is fog maradni - írta a főpolgármester az államalapítás ünnepének alkalmából közösségi oldalán pénteken.

Karácsony Gergely úgy fogalmazott: egy éve ilyenkor "elkezdtük feldolgozni a mögöttünk hagyott hónapok szorongását, nehézségeit és fájdalmát, és azt hittük, hogy hamarosan túl leszünk a nehezén, életünk visszaáll a megszokott kerékvágásba".

"Akkor még nem tudtuk, hogy a korábbinál is nehezebb időszak vár ránk. Szeretteink elvesztése, a százezrek életét megváltoztató gazdasági válság és a fejünk fölött egyre csak gyűlő, embertelenséggel és megosztottsággal telített felhők elhozták az igényt a változásra. Szent István öröksége lehetővé tette, hogy most magyarul mondhatjuk ki, ami a szívünket nyomja. Hogy új államalapításra, az állam újraalapítására van szükség" - írta.

Karácsony Gergely hangsúlyozta: a magyar állam működésének célja és értelme nem lehet más, mint egy emberségesebb és méltányosabb ország megteremtése, "ami csakis bennünk kezdődhet". "Az erőszakos kevesek uralma" kettészakította Magyarországot, holott "az állam nem épülhet gyűlöletre, megbélyegzésre, polgárháborús retorikára, csakis együttműködésre és együttérzésre" - közölte a főpolgármester.

Hozzátette: a mai állam "megoldások helyett bűnbakokat gyárt és mindig uszít valaki ellen", "hergeli az ország egyik felét a másikkal szemben". A főpolgármester szerint "a mai mérgező állam helyébe kell az új államalapítás, amely megadja minden polgárának a jogbiztonságot, a közbiztonságot és az emberhez méltó élet lehetőségét is".

"Amit harminc éve magától értetődőnek tartunk és ünneplünk augusztus 20-án, az európai Magyarországot, az most veszélybe került", az "otromba műszót", a "Huxitot" "kicsinyes hatalmi szándék és mohó gazdasági érdek táplálja" - írta Karácsony Gergely. Úgy vélte, Európán kívül csak egy szegényebb, kilátástalanabb, kiszolgáltatottabb élet van, "olyan élet, amelyet senki nem kívánhat a gyerekeinek".

"Szent István napján tegyük világossá: Magyarországnak Európában a helye, és Magyarország Európában is fog maradni. Nem az országnak kell távoznia Európából, hanem az országot Európából kivezetni akaró hatalomnak kell távoznia" - fogalmazott bejegyzésében a politikus, aki boldog születésnapot kívánt Magyarországnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!