Az Action for Democracy elutasítja "a titkosszolgálatok politikai munkára fogását"

Belföld, 2022.11.24

Az Action for Democracy határozottan elutasítja, hogy a magyar kormány "politikai célok szolgálatába állította a titkosszolgálatokat", amikor szervezetük magyarországi aktivitását figyeltették meg - közölte szervezet által megbízott sajtóügynökség, az Eurolex Consulting Kft. csütörtökön az MTI-vel.

A közleményben úgy fogalmaztak, hogy "az adóforintok elherdálása után" a Nemzeti Információs Központ vezetése ugyanazt állítja, amit az Action for Democracy: minden támogatásuk teljesen jogszerűen történt.

Hozzátették: a tényekkel kapcsolatban nem érhette nagy meglepetés a közvéleményt, mivel a szervezet a tevékenységéről március óta konzekvensen beszámolt a nyilvánosságnak.

Azt írták: büszkén vállalják, hogy a törvényes keretek maximális betartásával - sok más nemzetközi alapítványhoz és szervezethez, így például az EU-hoz hasonlóan - a demokrácia és a jogállamiság védelmét támogatták.

A szervezet alapítóinak és tanácsadó testületi tagjainak a jelentés által "baljósként" beállított kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerét és "sugallt amerikai kormányzati bekötöttségét" a "politikai fantazmagória birodalmába" sorolták, hangsúlyozva, hogy támogatási döntéseik teljesen függetlenek mindennemű kormányzati és egyéb külső befolyástól.

Mindezzel együtt elfogadhatatlannak nevezték, hogy a magyar kormány a titkosszolgálatokat politikai célra használja, kellemetlen helyzetbe hozva a szolgálatokat is, amit a jelentés "sok helyen igen erőltetett megállapításai is bizonyítanak".

Rendkívül aggasztónak tartják, hogy a kormány szerintük a teljes államapparátust bevetette az Action for Democracy, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Datadat elleni lejárató kampányban, és "nyíltan politikai célokra használja a titkosszolgálatokat, a rendőrséget, illetve az adóhivatalt".

Jelezték: az Action for Democracy megteszi a szükséges diplomáciai és jogi lépéseket a folyamatos támadások "semlegesítése" érdekében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!