Az Alapjogokért Központ üdvözli a gyermekvédelmi népszavazással kapcsolatos NVB-döntést

Belföld, 2021.07.30

Az Alapjogokért Központ jogszerű és helyes döntésnek tartja a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) pénteki határozatát, amellyel a testület jóváhagyta a kormány gyermekvédelmi népszavazási kezdeményezésének kérdéseit - közölte a jogi elemző intézet pénteken az MTI-vel.

A közleményben azt írták, kifejezetten örömteli, hogy "az NVB-tagok többsége továbbra is a józan ész talaján áll, és nem engedett a nemzetközi és hazai genderlobbi nyomásának és hisztériakeltésének".

Hozzátették: a testület balliberális tagjainak "álságos és szégyenteljes" véleményével szemben pedig a Alapjogokért Központ álláspontja az, hogy a kérdések mind jogalkotói, mind választópolgári szempontból egyértelműek.

Úgy folytatták: "pontosan a népszavazás intézménye a legdemokratikusabb eszköz egy olyan politikai vita eldöntésére, amely végső soron nem csak rólunk, a mi generációnkról, hanem legfőképpen gyermekeink jövőjéről szól".

Az Alapjogokért Központ szerint ennek a vitának a lényegi kérdése az: "helyesnek, jónak gondoljuk-e, hogy az LMBTstb.-ideológiát, a szivárványpropagandát egyféle trendi életmódszabadságként mutassák be a gyerekeknek és már kiskorban megismertessék velük az +aszexuális genderfluiditást+, a +non-bináris agendereket+ és más hasonló aberráltságokat".

A jogi elemző intézet leszögezte, álláspontjuk szerint "nem jó és nem helyes a gyermekek érzékenyítésnek nevezett agymosása", ezért mindenkit arra buzdítanak, hogy a majdani népszavazáson mondjon nemet a genderideológiára és igent a gyermekvédelemre.

Az NVB pénteki ülésén hitelesítette a kormánynak a gyermekvédelem ügyében benyújtott népszavazási kérdéseit.

A kérdések úgy szólnak: "Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?"; "Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?"; "Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?"; "Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?"; "Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!