TV műsor

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye (2. rész)

Belföld, 2019.05.16

    Budapest, 2019. május 16., csütörtök (OS) -

Kásler Miklós egy éves miniszterségének a véget nem érő üres ígérgetéseken kívüli legjellemzőbb, de önmagában pozitívnak szintén nem nevezhető eredménye a fontos beosztásban lévő szakemberek minden lényegi indoklást nélkülöző menesztése, újak kineveztetése, majd az általa hívottak szintén indokok nélküli (vagy elhallgatott indokok miatti) eltávolítása.
Hivatalba lépésével elődje, a szintén méltatlanul haszontalan egészségpolitikát megtestesítő Balog Zoltán apparátusát szinte azonnal lefejezte annak ellenére, hogy mint legalább három évtizede szokásszerűen, akkor sem a szakemberek voltak a felelősek, hanem az elégséges hatáskörök és a szükséges anyagi források hiánya.
Ezeket pedig Kásler Miklósnak is a főnökétől kellene igényelnie, és ha nem kap, sürgősen lemondania.

Orbán Viktor miniszterelnöknek pedig végre észre kellene vennie, hogy az eredményes kormányzásnak nem a leghatékonyabb módja a legfontosabb ügyek irányítására hivatott minisztériumok felszámolása, és azok maradványait egyetlen tárcába gyömöszölve következetesen olyan miniszterekre bízni, akik a kormányfő szándékainak építő kritikájára nem, hű ministránshoz hasonló kiszolgálására azonban igencsak hajlamosak. Persze csak ha nem pusztán a kormányzás hatékonysága, hanem az egészségesen működő társadalom is fontos!

Sokat romlott a helyzet, amióta majd' egy éve fontosnak láttam egy vészjelzést összeállítani:
http://abosz.hu/doc/Egeszsegvedelem-a-nepuket-is-elado-allamokban.ppsx

Pós Péter, az ABOSZ elnöke


Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!