Az átlagbér összegéig ingyenes bankolást követel a Jobbik

Belföld, 2024.04.04

Az átlagbér összegéig ingyenes bankolás és számlavezetés bevezetését követelte csütörtöki, az interneten is közvetített budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik-Konzervatívok alelnöke, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője. Jelezte: javaslatuk alapján ez csak az alapvető műveletekre vonatkozna, a befektetésekre például nem.

A politikus arról beszélt: Európa egyik legdrágább bankrendszere a magyarországi, az átlagos ügyfélnek évente akár 40 ezer forintnyi olyan banki költséget is meg kell fizethet, "amivel más országokban nem okvetlenül szembesül" a lakosság.

Z. Kárpát Dániel sürgette: a bankok "elégedjenek meg a pénzünk forgatásával", ne terheljék meg az alapvető számlaműveleteket "nem is igazi, hanem látszólagos" költségekkel.

A politikus arról beszélt, Magyarországon "a mindenkori kormányok mindig a bankrendszer mellé álltak, nem a magyar emberek mellé", most pedig "a digitalizáció matricája alatt folyamatosan próbálják távolabb tolni a polgárokat a készpénzhasználattól, alapvető jogaik gyakorlásától".

Hozzátette: az átlagbérig ingyenes banki szolgáltatásokról szóló kezdeményezésüket hamarosan a parlament elé terjesztik, így kiderülhet, hogy "ki az, aki a bankok oldalán áll, és ki az, aki az ügyfelekén, a magyar polgárokén".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!