Az Egyházfórum Alapítvány közleménye

Belföld, 2019.11.19

    Budapest, 2019. november 19., kedd (OS) - A "Bátorság az egyházért" 2019-es kitüntetettje. Az Egyházfórum Alapítvány kuratóriuma a "Fidentia pro ecclesia" emlékérmét 2019-ben Honti Irén evangélikus lelkésznek ítélte oda a társadalom perifériájára került emberek érdekében végzett sokoldalú és reményt adó tevékenységéért.

Honti Irén Kiskunhalason teljesít lelkipásztori szolgálatot. Munkája során különös figyelemmel fordul a nehéz helyzetbe jutottak felé. Pártfogásába vesz állami gondozott gyerekeket, szociálisan hátrányos helyzetű családokat, lankadatlan elkötelezettséggel látogatja a kórházi betegeket, börtönbe került nőket vagy a menekülttáborban sínylődőket. Nemcsak lelki vigaszt nyújt a rászorulóknak, hanem saját pénzéből vásárol élelmet és ruhát nekik, és külön foglakozik a gyakran traumatizált gyerekekkel. Nem ismer lehetetlent. Ha kell, kilincsel az elöljáróknál és hatóságoknál, beadványokat ír, ha pedig nincs más lehetőég, együtt sír a sírókkal. Az Egyházfórumhoz érkezett ajánlás szerint Honti Irén lelkész "mindenkinek mindene lett. Nem tudja a szenvedést úgy elviselni, hogy ne könnyítsen a szenvedőkön. A valódi szeretetet teszi tapinthatóvá. Számomra ő Magyarország lelkiismerete."
A "Fidentia pro ecclesia" emlékplakett nem pusztán eddigi munkája elismerése; annak a reménységnek a kifejeződése is, hogy e bátor hang nem hallgat el, hanem felerősödve, egyre érettebben, nemcsak egyháza tagjait, hanem a nagyobb keresztény nyilvánosságot is megszólítja majd.


Kiadó: Egyházfórum Alapítvány

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!