Az elektronikus hírközlési szakma fejlesztéséért kötött megállapodást az NMHH és a Magyar Kommunikációs Szövetség

Belföld, 2022.11.29

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Magyar Kommunikációs Szövetség (MKSZ) az elektronikus hírközlési szakma fejlesztéséért, valamint a fogyasztói tájékozottság és tudatosság növeléséért.

Az NMHH kommunikációs igazgatósága által az MTI-hez kedden eljuttatott közlemény szerint a közös munka fókuszában a hírközlési piacot érintő kutatások lebonyolítása, elemzések készítése, szakmai kiadványok létrehozása és rendezvények szervezése áll.

A szakmai kapcsolat a kisebb, de nagy számú kábeltelevízió-szolgáltatót tömörítő szervezettel nem újkeletű, a hírközlés szabályozási kérdéseiben ugyanis hosszú ideje folyamatos egyeztetések folynak - tették hozzá.

Idézték a közleményben Kéry Ferencet, az MKSZ elnökét, aki úgy fogalmazott, hogy a stabil műszaki háttérrel és paraméterekkel rendelkező vezetékes és vezeték nélküli helyhez kötött szolgáltatások továbbra is alapvető fontosságúak, amit az is bizonyít, hogy a szövetségnek több mint 3400 településen 777 ezer előfizetése van helyhez kötött hírközlési szolgáltatásokra.

Kitértek arra is, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság - a médiaigazgatás és a hírközlés felügyelete, valamint szabályozása mellett - részt vesz a hírközlési piac folyamatainak nyomon követésében, a fogyasztói döntéshozatallal kapcsolatos tájékozottság növelésében, valamint ismeretterjesztő, tudományos programok támogatásában, és e célok megvalósításáért együttműködik szakmai szervezetekkel is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!