Időjárás
meteoblue
TV műsor

Az LMP évente 300 milliárd forinttal támogatná a lakóépületek szigetelését

Belföld, 2021.11.27

Az LMP kormányra kerülése esetén évente 300 milliárd forinttal támogatná a lakóépületek energetikai szigetelését, amivel 150 ezer háztartást lehetne felújítani egy év alatt - mondta az ellenzéki párt társelnöke szombaton a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Kanász-Nagy Máté hangsúlyozta, mindez nem csak több tízezer munkahelyet hozna létre, hanem gazdasági, klímavédelmi és egészségmegőrzési célokat is szolgálna.

Kiemelte, Magyarország sereghajtó a lakóépületek szigetelése területén, ami különösen nagy probléma az "elszabadult energiaárak" idején.

Egy "mély felújítással" ugyanis 80-90 százalékos energiamegtakarítás érhető el a lakóházaknál, ami hosszú távon biztosíthatná a magyar családok rezsicsökkentését, miközben jelentősen mérsékelné a környezet- és légszennyezettséget is - fejtette ki Kanász-Nagy Máté.

Az LMP társelnöke aláhúzta, a légszennyezettség egyik legfőbb oka a lakossági tüzelés, a légszennyezés következtében pedig évente mintegy 15 ezren vesztik életüket Magyarországon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!