Az LMP - Magyarország Zöld Pártjának közleménye (1. rész)

Belföld, 2021.02.02

    Budapest, 2021. február 2., kedd (OS) - Gyászos nap volt január 29. a Szegedi Tudományegyetem számára - a Fidesz-KDNP tolvajkoalíció áldozatává vált -

A dél-alföldi régióban, azon belül Csongrád-Csanád megyében az SZTE jelenti az itt élő fiatalok számára a színvonalas felsőoktatásnak, a versenyképes szakma megszerzésének és a társadalmi felemelkedésnek a lehetőségét. A megye további nagyvárosaiban és kistelepülésein, mint például az általam a parlamentben 2022-től képviselni kívánt 22 településen, Szentesen, Csongrádon, Dócon, Sándorfalván, Bakson vagy éppen Szatymazon élők számára az egyetem egyszerre nyújt színvonalas munkalehetőséget és minőségi egészségügyi ellátást, nem is beszélve a térség magyar vállalkozásaira gyakorolt pozitív gazdasági hatásokról.

Az SZTE ügye éppen ezért minden itt élő ügye és mi hinni akartuk és talán még bíztunk is abban, hogy a világ legjobb egyetemei közé tartozó SZTE képes lesz ellenállni a kormányzati nyomásnak. A szenátusi döntés előtti napon az egyetem legnagyobb karai - a gazdaságtudományi, a bölcsészettudományi, az állam- és jogtudományi, a pedagógusképző, valamint a természettudományi és informatikai - nemet mondtak az alapítványi átalakulásra.


Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!