TV műsor

Az LMP nemet mond az ismételt felhatalmazásra!

Belföld, 2021.05.18

Az LMP nemet mond a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet, a rendkívüli jogrend meghosszabbítására, azzal ugyanis a párt szerint a kormány visszaélt - jelentette ki keddi, online is követhető sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt frakcióvezetője.

Keresztes László Lóránt elégtelennek értékelte a kormány válságkezelését, a többi között azért, mert a legnehezebb helyzetben lévő emberek vagy a hazai kisvállalkozások szerinte nem kaptak kellő segítséget.

Brutális megszorításokkal sújtotta az önkormányzatokat is, de nemcsak a kormány, hanem a fideszes polgármesterek is visszaéltek a rendkívüli jogrenddel - mondta, Komló vagy Szekszárd példáját említve.

Demeter Márta, az LMP frakcióvezető-helyettese szerint sem folytatható tovább a Fidesz mára megbukott gazdaságpolitikája, mert az válsághelyzetben nem a magyar embereket, családokat vagy kisvállalkozásokat, hanem a haverokat és a multikat támogatja.

Miközben csaknem harmincezren vesztették életüket a járványban, a kormány csak a 2022-es választásra koncentrál, arra, hogy a "Fidesz házi pénztáraként" szolgáló vagyonkezelő alapítványokba szervezze ki a közvagyont ingyenesen - fogalmazott.

A politikus érdemi konzultációt szorgalmazott a tervezett kínai egyetemről a helyi és a budapesti lakossággal.

Kijelentette: az LMP nem ad felhatalmazást a kormánynak mindezek folytatására, az emberektől pedig ahhoz kér felhatalmazást, hogy 2022-ben egy olyan nemzeti egységkormány jöhessen létre, amely érdemben elszámoltatja azokat, akik meglopták az embereket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!