Az LMP továbbra is lakáskorszerűsítési programot követel

Belföld, 2022.09.29

Az LMP ismételten követeli, hogy a kormány indítson egy évi 300 milliárd forintos keretösszegű, szociális alapú lakáskorszerűsítési programot.

Schmuck Erzsébet, az ellenzéki párt társelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: a korszerűtlen lakásállomány elenyésző hányada újul meg évente, az abban lakóknak ugyanis nincs pénzük az ablakcserére, a szigetelésre vagy a fűtésrendszer korszerűsítésére.

Emiatt a rezsicsökkentés csökkentése is a legalacsonabb jövedelműeket sújtja leginkább - hangsúlyozta, hozzátéve: eddig a lakosságnak mintegy 30-40 százaléka küzdött az energiaszegénységgel, a jövőben azonban az arányuk gyorsan nőni fog.

Ezek az emberek gyakran akár hulladékkal is fűtenek, ami rontja a levegő minőségét, különösen a kis falvakban.



Schmuck Erzsébet bírálta a kormány energiapolitikáját, mondván: mára kiderült, hogy az olcsó orosz gáz vagy olaj sem áll korlátlanul rendelkezésre.

Bírálta azt is, hogy a kabinet a téli szünetet meghosszabbítja, hogy így spórolhassanak az iskolák a fűtésen. Kijelentette: nem így kell takarékoskodni az energiával, hanem az épületek korszerűsítésével, ugyanis azok 70-80 százaléka nem felel meg napjaink energetikai elvárásainak.
(MTI)

Címkék

Schmuck Erzsébet LMP
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!