Az LMP ügyek képviseletét és megoldásokat ígér az Országgyűlésben

Belföld, 2023.09.21

Csak ügyek vannak az Országgyűlésben; az LMP ezeket fogja képviselni a parlamenti munkája során, és megoldást is kínál majd a problémákra - mondta Ungár Péter, az ellenzéki párt társelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az LMP Ungár Pétert választotta EP-listavezetőjének Ungár Péter az őszi parlamenti ülésszak jövő heti indulását megelőzően arról beszélt: az LMP célul tűzte ki magának, hogy emelje az Országgyűlés színvonalát, és ne csökkentse azt. "Ne csökkentsük úgy, mint azok a fideszes államtitkárok, akik minden kérdésre valamilyen panellal válaszolnak, vagy azok a hisztériaellenzéki kollégáink, akik vagy óbégatnak vagy vegyesboltnak tekintik az Országgyűlést" - jelentette ki.

Az ellenzéki párt szerint a legfontosabb ügy, hogy Magyarország ne legyen "akkumulátorgyarmat", az uniós magországok "elektromobilitási vágya" miatt ne szennyezzék össze a magyar termőföldet és vízkincset - mondta.

Ugyancsak céljuk, hogy az emberek jobban éljenek, hogy ne legyen nyugati árszínvonal rossz bérszínvonal mellett. A szociális hálót is vissza kell állítani, meg kell becsülni a gondoskodó munkát végzőket, a közalkalmazottakat - fűzte hozzá.

Az LMP higgadt ellenzéke a kormánynak - jelentette ki Ungár Péter. "Mi vagyunk ma az egyetlen párt a Fidesszel és a hisztériaellenzékkel ellentétben", amely nem "a gyűlölet vámszedője" - fogalmazott a képviselő.

Elmondta azt is, hogy pártja mind az Országgyűlésben, mind az Európai Parlamentben higgadt és érvelő alternatívát kíván majd nyújtani.

(MTI)

Címkék

Ungár Péter LMP Lehet Más a Politika
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!