Az MSZP a nemzeti üdültetési programról szóló javaslat tárgyalását sürgeti

Belföld, 2020.06.22

Már jövő héten tárgyalja az Országgyűlés a nemzeti üdültetési programot létrehozó szocialista törvényjavaslatot! - szorgalmazta az MSZP országgyűlési képviselője hétfőn Budapesten.

Molnár Zsolt, aki a szocialisták fővárosi elnöke is, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) székhelye előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a házbizottság szerdai ülésén tesznek javaslatot az előterjesztés rendkívüli eljárásban történő tárgyalására.

Hozzátette: ehhez a kormánypártok hozzájárulása is szükséges, így kiderülhet, ki az, aki a gyermekek javát és nem egyes vállalkozók gazdagodását akarja kizárólag.

Az MSZP Facebook-oldalán követhető tájékoztatón a képviselő felidézte, hogy a kormány eddig 83,5 milliárd forintot osztott szét a Kisfaludy-programban szállásfejlesztésre és a következő tíz évben közel 600 milliárd forintot fog még szétosztani hasonló célból.

Emlékeztetett arra, az MSZP múlt héten törvényjavaslatot nyújtott be, hogy ezeknek a vissza nem térítendő támogatásoknak az ötven százalékát a szálláshelyek - a következő 10-15 évben arányosan - adják vissza a magyar államnak vendégéjszakában.

Molnár Zsolt elmondta, javaslatuk szerint a vendégéjszakákat az újonnan létrejövő nemzeti üdültetési program nyilvános pályázaton osztaná szét a rászoruló, a gyermekét egyedül nevelő, a fogyatékossággal élő gyermeket nevelő szülőknek, legfőképpen azoknak a családoknak, ahol a családfenntartók, a rendvédelmi, a szociális, az egészségügyi és az oktatási ágazatban dolgozók a koronavírus-járvány elleni védekezésben élen jártak.

A politikus az Emmi épületének falához tartott egy nemzeti üdültetési program feliratú intézményjelző táblát, azt mutatva, szerinte hol lenne annak a helye.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!