Az MSZP feljelentést tett a Lőrinciben lévő egykori cementgyár azbesztmentesítése ügyében

Belföld, 2019.08.08

Büntetőfeljelentést tett az MSZP-s Korózs Lajos a Heves megyei Lőrinciben lévő egykori cementgyár területének azbesztmentesítése ügyében.

A szocialista politikus csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte: gondatlanságból elkövetett emberölés miatt tett feljelentést a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságon, mert álláspontja szerint a Lőrinciben lévő volt eternitgyár területén nem végezték el a szükséges rekultivációs munkálatokat.

Korózs Lajos elmondta: a kormány még 2015-ben több mint egymilliárd forint értékben bízott meg egy céget azzal, hogy végezze el a terület teljes azbesztmentesítését, bontsa el az ott található épületeket, mossa le a betonelemeket, szállítsa el és semmisítse meg a törmeléket, cserélje ki a szennyezett talajt.

Az Országgyűlés népjóléti bizottságának elnöke szerint azonban a jelenlegi állapotok azt mutatják, hogy ezen a területen semmit sem csináltak, hiszen továbbra is törmelék és háztartási hulladék borítja a területet, de még olajteknő is található itt. Hozzátette: a területre akadálytalan a bejutás, ugyanis leszerelték a kaput is, miközben 30 méterre lakóházak találhatók, a közelben pedig óvoda, bölcsőde élelmiszerbolt és egészségügyi centrum is található.

"Itt irdatlan pénzt loptak el, és gyakorlatilag semmit sem csináltak" - fogalmazott.

Hangsúlyozta: a gyárból származó por, a kék azbeszt az ÁNTSZ szerint rendkívül veszélyes, emberek tucatjai halnak és haltak meg miatta.

Megjegyezte: az azbeszt miatt megbetegedett érintettekből alakult pertársaságnak mára minden tagja elhunyt.

Az önkormányzati választásra vonatkozó kérdésre válaszolva Korózs Lajos "lesújtó" véleményének adott hangot és "szerencsétlen embernek" nevezte a volt LMP-s Moldován Lászlót, aki a VII. kerületben az ellenzék jelöltje, a DK-s Niedermüller Péter és a volt szocialista Hunvald György mellett, szintén elindul polgármesterjelöltként. Moldován László valójában nem a fideszes polgármester, hanem az ellenzéki jelölt ellen indul el - értékelt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!