TV műsor

Az MSZP munkaviszonyként ismerné el az otthoni ápolást és gondozást

Belföld, 2021.07.24

Nyugdíjra jogosító munkaviszonyként ismeri el a családon belüli tartós ápolást és gondozást az MSZP, ha kormányra jut jövőre - mondta a szocialisták országgyűlési képviselője a Facebookon közvetített szombati online sajtótájékoztatón.

Bangóné Borbély Ildikó közölte: Karácsony Gergely, az MSZP miniszterelnök-jelöltje valódi esélyt és segítséget kínál az időseknek, nyugdíjasoknak azzal, hogy a kiváltságos kevesekkel szemben a társadalom többségét képviseli majd, és felszámolja a legnagyobb igazságtalanságokat.

Elmondta: kiemelten fejlesztenék a tartós ápolás és gondozás rendszerét, elsősorban a családon belüli ápolás feltételeinek és finanszírozásának megoldásával.

Bangóné Borbély Ildikó közölte, az ápolási díjat a minimálbér szintjére emelnék minden ellátásra szoruló csoport esetében, vagyis az egyformán vonatkozna a gyerekeket és idős embereket ellátókra.

Az MSZP emellett olyan átfogó biztosítási rendszert is felépítene, amely közfinanszírozásból lehetővé tenné az ápolási-gondozási szolgáltatások igénybevételét - tette hozzá a szocialista politikus.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!