Az NMHH válaszaiból nem derül ki, mi lesz a Rádió88 sorsa

Belföld, 2019.08.20

Augusztus végén lejár az ország legrégebbi kereskedelmi rádiójának, a Rádió88-nak a médiaszolgáltatási jogosultsága. Döntés egyelőre nincs az ügyben, ezért az NMHH-tól próbáltunk tudakozódni, kevés sikerrel.

Rádió88-logó Amint azt több híroldal is megírta, a szegedi Rádió88-nak augusztus 31-i dátummal lejár a 7 éves médiaszolgáltatási jogosultsága, a meghosszabbításra irányuló kérelmét viszont a megadott határidőig nem bírálta el a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, tehát sem elutasító, sem megerősítő határozat nem született a 29-ik születésnapját ünneplő Rádió88 ügyében.

Az NMHH Médiatanácsa szeptember 3-ig ülésezési szünetre vonult, így nem sok esély mutatkozik a pozitív elbírálásra. A tulajdonos esetleg még rendkívüli ülés összehívásában bizakodhat, amennyiben ez nem történik meg, elhallgathat az egykori Vásár Rádió, amely 1994 őszétől viseli a Rádió88 nevet. Nevét egyébként a rádióamatőrök által használt 88-as kód után kapta.  

Mivel az NMHH Médiatanácsa nem hozott döntést az ügyben, az alábbi közlést juttatták el írásban szerkesztőségünkhöz.

"A Médiatanács csak a meghozott döntéseiről adhat tájékoztatást. Ha a testület egy ügyben még nem döntött, vagyis az ügy folyamatban van, arról a jogszabályoknak megfelelően csak az ügyfél vagy érdekelt tájékozódhat. " 

Arra vonatkozó kérdésünkre, hogy a frekvenciát esetleg újrapályáztatják-e és ha igen mikor, az alábbi választ írta a hatóság:

"A Médiatanács a médiaszolgáltatási jogosultság alapjául szolgáló valamely frekvencia hasznosításáról állami tulajdonosi rendelkezési jogkörében dönt, figyelembe véve az aktuális frekvenciagazdálkodási, médiapiaci, gazdasági és technológiai környezetet. Amint napirendjére tűzi a pályázati felhívás tervezetét a Médiatanács, a testület honlapján elérhetővé válik a napirendi pontok között, ahogy az ülésről készült jegyzőkönyv, illetve a vonatkozó határozat is a döntésről. Az egyes médiaszolgáltatási lehetőségek aktuális és teljes pályáztatási folyamata is nyomon követhető egyébként az NMHH honlapján frekvenciánként. "

Tóth Géza tulajdonosnak egyébként lehetősége van jogorvoslatra, amellyel kapcsolatban az alábbiakat közölte az NMHH.

"Az ügy még folyamatban van, döntés egyelőre nem született. A Médiatanács minden hatósági döntése ellen kérhető jogorvoslat. "

Úgy tudni az alkalmazottaknak idő közben felmondtak egy olyan opcióval, ha esetleg mégis zöld utat kapna a rádió, akkor mindenkit visszavárnak.

Egyébként a Rádió88-al kapcsolatban korábban kérdeztük Nemesi Pál független polgármester jelölt véleményét is, aki hitet tett a rádió mellett. (4.11-től hallható a válasz)


(Webrádió)

Címkék

Rádió88 Szeged
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!