Az NNK saját halottjának tekinti Falus Ferencet

Belföld, 2022.06.03

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) saját halottjának tekinti Falus Ferenc egykori országos tisztifőorvost - olvasható az intézmény honlapján pénteken megjelent közleményben.

Interjú Falus Ferenccel, a baloldali pártok közös főpolgármester-jelöltjével Falus Ferenc június 2-án, 72 éves korában hunyt el.

Közleményükben azt írták: a Nemzeti Népegészségügyi Központ vezetősége és valamennyi munkatársa őszinte részvétét fejezi ki a családnak Falus Ferenc egykori országos tisztifőorvos halála miatt.

Emlékeztettek: Falus Ferenc 2007-től 2010-ig volt Magyarország országos tisztifőorvosa. Egész életútja során az emberek egészségének szolgálatában állt. Országos tisztifőorvosként a népegészségügy kiemelten fontos volt számára.

A hatósági, a módszertani és a prevenciós feladatok mellett egyre nagyobb hangsúlyt helyezett az egészségfejlesztési programok elindítására. A 2009/2010-es A(H1N1) influenza világjárvány idején mint a legfőbb "járványőr" a védőoltások fontosságára hívta fel a figyelmet - idézte fel Falus Ferenc munkásságát az NNK.
(MTI)

Címkék

Falus Ferenc Meghalt Elhunyt
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!