Az Óbudai Egyetem a Tudományos Parkok Nemzetközi Szövetségének tagja lett

Belföld, 2022.09.29

A Tudományos Parkok Nemzetközi Szövetségének tagja lett az Óbudai Egyetem - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény csütörtökön az MTI-t.

Kiemelkedő szakmai programjával került a rangos nemzetközi szervezetbe - a magyar felsőoktatási intézmények közül az elsők között - az Óbudai Egyetem - írták.

A tagságot igazoló dokumentumot Sevillában, a Tudományos Parkok Nemzetközi Szövetségének (International Association of Science Parks and Areas of Innovation, IASP) éves közgyűlésén, csütörtökön vette át Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora - közölték.

Egyedülálló módon, három helyszínen hoz létre az egyetem tudományos és innovációs parkot Magyarországon: Székesfehérváron mechatronikai, Kaposváron okosipari, Zsámbékon pedig jövőipari innovációs profillal. Az IASP az Óbudai Egyetem szerteágazó, több tudományterületet felölelő koncepcióját értékelve - amely így három régiót is bekapcsol a kutatás-fejlesztési hálózatba - fogadta tagjai közé a hazai műszaki felsőoktatás egyik vezető intézményét - fogalmaztak.

Az 1984-ben alapított IASP a világ legnagyobb innovációs hálózata, 78 országból mintegy 400 tudományos parkot és 117 ezer innovatív vállalatot fog össze, az európai divízió csaknem 160 tagot képvisel - ismertették.

Az Óbudai Egyetem mellett a Testnevelési Egyetemért Alapítvány által alapított Sport Life Science Park Nonprofit Kft., valamint a Soproni Egyetem és a TAEG Zrt. által tervezett Faipari és Erdészeti Tudományos és Innovációs Park is a nemzetközi szervezet tagja lett - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!