Az Oktatási Hivatal közleménye

Belföld, 2018.04.20

(OS) - A befogadó nevelést és a hátrányos helyzetű tanulókat támogatja az Oktatási Hivatal új projektje.

Az Oktatási Hivatal (OH) Esélyteremtés a köznevelésben (EFOP-3.1.7-16-2016-00001) című kiemelt projektje az Európai Unió 4,29 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásával valósul meg. A program legfontosabb célja a lemorzsolódás csökkentése, a befogadó nevelés támogatása, valamint a hátrányos helyzetű tanulók oktatási és munkaerőpiaci esélyeinek növelése. A 2020-ig tartó projekt nyitórendezvényét 2018. április 19-én tartották Budapesten.

A projekt - amelyben például a Tanoda, a Második esély és a Roma lányok korai iskolaelhagyásának megelőzése című programok szakmai támogatása is megvalósul - nagy hangsúlyt fektet az iskolarendszeren kívüli, a hátránykompenzációt segítő intézkedések egymáshoz illesztésére, eredményességére és nyomon követésére.
Az OH az Esélyteremtő Intézményfejlesztési Módszertan (ETIPE) alkalmazásával segíti a projektbe bevont 150 intézmény szakmai munkáját, továbbá a tanulók továbbtanulási esélyeinek megerősítésére intézményi együttműködést alakít ki a tanodákkal, a kollégiumokkal, a roma szakkollégiumokkal, a középfokú iskolákkal és az egyetemekkel. A hivatal feladata a meglévő jó gyakorlatok, módszerek széleskörű megismertetése és bevezetésük támogatása, továbbá mérés-értékelési módszerek fejlesztése is.
Az OH 2016. szeptember 12. és 2020. december 31. között valósítja meg a projektet.


Kiadó: Oktatási Hivatal

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!