Az Oktatási Hivatal közleménye (2. rész)

Belföld, 2019.09.10

    Budapest, 2019. szeptember 10., kedd (OS) - Nyilvánosságra hozták a Diplomás Pályakövetési Rendszer eredményeit bemutató interaktív online felületet

A felsőoktatással, a végzést követő munkavállalással kapcsolatban számos eltérő vélemény, várakozás, akár tévhit létezik. Az interaktív, online keresőfelület tényadatokkal válaszol a pályaválasztás előtt álló fiatalok legfontosabb kérdéseire: mit tudnak kezdeni a diplomájukkal (milyen munkát tudnak végezni), várhatóan lesz-e állásuk, mennyi idő alatt helyezkedhetnek el, mennyit kereshetnek egy adott képzési terület-szak végzettjeiként, hogyan nézhet ki a karrierpályájuk diplomásként.

A DPR hiánypótló adatbázisában minden képzési terület szerepel, így minden felsőfokú képzéssel kapcsolatban tartalmaz olyan információt, amely csak itt érhető el. A hallgatók továbbtanulási motivációinak, képzéssel szembeni elvárásainak, munkaerőpiaci várakozásainak, valamint képzési és elhelyezkedési stratégiáinak könnyebb megismerése érdekében a pályakövetési adatokat elemző gyorsjelentés és az adatokat egyszerűen láttató infógrafikák is készültek.
A DPR interaktív, online felülete a "Rendszerszintű fejlesztések és hozzáférés bővítését szolgáló ágazati programok a felsőoktatásban" (EFOP-3.4.5-VEKOP-17-2017-00001) című projektben jött létre. A teljes felsőoktatási projekt az Európai Unió 1,931 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásával valósul meg.

További információ kérhető:

[email protected]

Kiadó: Oktatási Hivatal

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!