Az önkormányzatokkal működne együtt az LMP az erdőpusztítás ellen

Belföld, 2022.08.11

Az önkormányzatokhoz és vezetőikhez fordul helyi képviselőin keresztül az LMP, közreműködésüket kérve az "erdőpusztítás" megállításában - jelentette be csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Kanász-Nagy Máté, a párt társelnöke.

A politikus a lehetséges intézkedések között említette, hogy az önkormányzatok megtilthatják saját tulajdonú erdőik kitermelését, a területükön lévő, más által hasznosított erdők tulajdonosaira pedig nyomást gyakorolhatnak e kérdésben.

Céljukként azt említette, hogy minden lehetséges jogi és civil eszközzel élve akadályozzák meg, hogy tömegesen vágjanak ki fákat a múlt héten közzétett kormányrendelet alapján, amely gyakorlatilag szabad kezet ad az állami tulajdonú erdők kitermeléséhez.

Az LMP politikusa szerint ez megengedhetetlen mértékű erdőpusztítást idéz majd elő "a klímaváltozás, az aszály, a vízhiány időszakában".

Nincs még egy olyan kormány az Európai unióban, amelyik a klímaválságot és az energiaválságot az erdők kitermelésével, a fák kivágásával, a zöldfelületek pusztításával kívánná megoldani - fogalmazott az ellenzéki politikus.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!