Az ország második legforgalmasabb kerékpáros útja halad végig az Oskola utcán

Belföld, 2021.05.04

Egyre népszerűbb a kerékpározás hazánkban, amire csak rátett egy lapáttal a koronavírus-járvány.

Kerékpárok Egy friss felmérés szerint az ország egyik legforgalmasabb kerékpáros szakasza a szegedi Oskola utcán halad át.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából megszámlálták, vidéken melyik utcákban kerékpároznak a legtöbben. Nem meglepő módon az alföldi települések szerepeltek legjobban ezen a versengésen, hiszen itt a legpraktikusabb közlekedési eszköz a bringa. A felmérés azonban sok dunántúli csomópontot is említ, melyeken látványosan megnőtt a forgalom.

A Magyar Közút az ország 106 különböző pontján végzett forgalomszámlálást, ez alapján a legnagyobb, 76 százalékos növekedést a Balatonnál és a Tisza-tónál mérték. Közzétették azoknak a vidéki utcáknak a listáját is, ahol a legtöbb kerékpárost számlálták. Ez alapján a békéscsabai Andrássy úton három nap alatt 13459-en kerekeztek végig. Nem meglepő ez az adat, hiszen ez az út köti össze a vasútállomást és a buszpályaudvart a belvárosi területtel.

Az előkelő második helyen végzett a szegedi Oskola utca 8334 bringással, ami szintén nem meglepő azt figyelembe véve, hogy egyrészt ide csatlakoznak be az Újszegedről a Belvárosi hídon át érkezők, valamint a József Attila útról a Stefánia sétányon át a város külső területeiről érkezők. Az Oskola utca vezet az egyetemi intézményekhez, valamint a Dóm térhez is, melynek környékén rengeteg vendéglátóhely található. Ráadásul ez a bicikliút a belváros egyik leghangulatosabb részén halad keresztül.

A debreceni Kossuth tér áll a harmadik helyen 7375 kerékpárossal, és csak ezt követően jön egy dunántúli helyszín, a fonyódi Fürdő utca 4891 két keréken közlekedővel. A kerékpáros forgalom egyébként látványosan megnőtt a Balaton partján, ugyanis a hatodik helyen a siófoki Baross híd áll, ahol 4378 kerékpárost számláltak három nap alatt.
(Webrádió)

Címkék

Oskola utca Szeged Kerékpár
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!